Fortell det til Ovanda

Tiden flyr, ikke sant?

Vi kan ha mange opplevelser og aktiviteter som venter på oss,

Det kan fremdeles være mye å undre seg over,

Det er aldri for sent å begynne med noe nytt,

… selv om vi blir eldre.

Her får du alltid svar hvis du forteller.

Stolpejakten 2018 er snart i gang!

Stolpejakten 2018 er snart i gang!

I fjor oppdaget jeg en ny måte å gå på tur. Vanligvis går jeg på tur i skogen, til en av stuene i  marka. Eller bare rusler litt rundt på måfå.

Jeg hadde hørt om stolpejakt, men visste ikke helt hva det gikk ut på. Jeg hadde akkurat flyttet til Lørenskog og ønsket å gjøre meg litt kjent på mitt nye hjemsted. En søndag lastet jeg derfor ned appen og la i vei. Nå skulle jeg finne ut hva Stolpejakten var.

Tro meg, det er mye morsommere enn det høres ut!

Logo Stolpejakten.png

Hva er stolpejakt, egentlig?

Stolpejakten er en allmennyttig forening som skal bidra til økt fysisk aktivitet blant folk flest i hele landet. Det er en mosjonsaktivitet som kombinerer det å gå på tur med kultur- og naturopplevelser, ofte i urbane områder. Gjennomføring gir også en fin mestringsfølelse for deltagerne, både store og små. Og tilbudet er dessuten gratis.

Du kan selv velge hvor du vil gå. Men det kan jo være morsomt først å begynne i sitt eget nærmiljø, slik jeg gjorde.

Stolpejakten går ut på å finne stolper sentralt plassert i ulike kommuner. Hovedpoenget er å være innom flest mulig stolper i løpet av perioden de står ute. Stolpene kan registreres både manuelt, digitalt og ved å laste ned en applikasjon på mobilen. Med den kan du scanne QR-koden som hver stolpe er utstyrt med. Selv har jeg bare jaktet stolper ved å bruke appen, og det er derfor den måten jeg beskriver her.

Lyst til å prøve?

Det eneste du trenger er gode sko og en mobiltelefon med kamera. Briller hvis du trenger det og solbriller hvis sola skinner. En flaske vann kan også være lurt å ta med. Og sist, men ikke minst er det fint å være litt eventyrlysten!.

Før du går ut må du laste ned appen, registrere deg og gjøre deg kjent med konseptet. Deretter velger du hvilket kart du ønsker å jakte i.

Når du kommer ut, åpner du kartet ditt. Her kan du nå se din egen posisjon som en blinkende prikk på kartet. Du ser også pins i forskjellige farger. Pinsene viser hvor stolpene er. Fargene indikerer hvor vanskelig de ulike stolpene er å finne. Gå i retning av den første pinsen. Når du finner den, skanner du med kameraet ditt QR-koden som står på stolpen. Gratulerer, nå har du funnet din første stolpe!

På kartet vil de stolpene du har funnet få en annen farge enn de som fremdeles er uoppdaget. På den måten unngår du å jakte på stolper du allerede har funnet. Det kan være ganske lange avstander mellom hver stolpe, så ikke tenk at du skal finne alle på én gang. Tror ikke jeg rakk flere enn 3-4 per tur. Men nå har vi jo hele våren og sommeren på oss og god tid å finne alle innen snøen kommer og stolpene blir utilgjengelige.

Hører gjerne fra deg enten du har erfaring med stolpejakt fra tidligere, eller hvis det er noe du lurer på. Bruk kommentarfeltet, så skal jeg svare så godt jeg kan.

God stolpejakt!

Vaset bilde 2016.10.05_.jpg
Tyter du også ut på midten?

Tyter du også ut på midten?

Det er vår!

Det er vår!