Fortell det til Ovanda

Tiden flyr, ikke sant?

Vi kan ha mange opplevelser og aktiviteter som venter på oss,

Det kan fremdeles være mye å undre seg over,

Det er aldri for sent å begynne med noe nytt,

… selv om vi blir eldre.

Her får du alltid svar hvis du forteller.

Å lese blogg passer nesten alltid

Å lese blogg passer nesten alltid

Som regel er ikke blogginnlegg veldig lange tekster. Det finnes selvfølgelig unntak, men innleggene er ofte på maks 1000 ord og tar bare noen minutter å lese. Derfor kan du følge og lese flere blogger, hvis du finner noen du liker godt.

En slektning av meg fortalte at hun hadde lest Hann uten Tider mens hun satt på toget. Det fikk meg til å tenke litt. Når passer det egentlig å lese blogginnlegg?

Fordi et blogginnlegg ikke tar allverdens tid å lese, vil jeg si at det passer nesten alltid. Her er noen eksempler:

  • Når du venter på legekontoret. Det kan som kjent ta sin tid.

  • Når du venter på tannlegekontoret, så slipper du å grue deg.

  • Når du sitter på T-bane, buss eller tog, så slipper du å kjede deg.

  • I reklamepausen når du ser på TV. Det er bare én ting å si om TV-reklame; det er irriterende.

  • Når du søker informasjon om et eller annet emne, for eksempel reiser, fotografering, kakebaking etc.

Hva er en blogg?

Ordet blogg er satt sammen av ordene web, det vil si World Wide Web (www.) og logg (lagrete data i kronologisk rekkefølge). Hvis du har en blogg, kan du skrive akkurat hva du vil. Det er nesten som en dagbok, men siden den ligger på internett, kan det du skriver leses av hvem som helst. Leserne kan kommentere både innleggene på bloggen og hverandres kommentarer.

Bloggeplassen.JPG

Your dream doesn't have an expiration date.

Take a deep breath and try again.

Og ikke alle er rosa

Du har sikkert hørt om "rosablogger"? Dette er ofte blogger drevet av unge kvinner som blant annet skriver om sminke, mote, skjønnhet og trening. Og noen skriver også om plastiske operasjoner og andre måter å endre utseende på, dessverre. Men det finnes tusenvis av andre typer blogger som drives av kvinner og menn i alle aldre. Og de skriver om alt mulig rart.

Det finnes en blogg for det meste

Uansett hva du er interessert i, er jeg sikker på at du kan finne en blogg om akkurat det. Vi er mange som er glad i å reise. Hva med å finne reiseblogger som kan gi deg førstehånds informasjon og tips om land og byer du har tenkt å besøke?

På reiseblogger kan du også få pakketips og annen nyttig informasjon i forbindelse med reiser. Forsøk å google blogg og reiser, og se om du finner noe spennende.

Bloggere tilbyr også kurs

Da jeg begynte å blogge i våres, var kurs i blogging noe av det første jeg søkte etter på nett. Det ligger nemlig mye mer jobb bak en blogg en det man skulle tro, og det er fryktelig mye å lære i starten. Noe av det første jeg fant da jeg begynte å søke var bloggen bloggbedre.no. Kvinnen bak Blogg Bedre heter Lene. Hun har laget et supert kurs for ferske bloggere - og det er til og med gratis. Gjett om jeg ble begeistret!

De er både her og der

De fleste bloggere promoterer bloggen sin gjennom Facebook, Instagram og andre sosiale medier. Å være der leserne er, er en god regel.

Dette gjelder også Fortell det til Ovanda. Den ligger her på Facebook og her på Instagram. Følg meg gjerne! Det vil komme flere innlegg om alderdom og tid. Med litt humor og ironi skal jeg blogge meg inn i alderdommen.

Blogging er deling

Det finnes altså masse kunnskap og informasjon som bloggere deler med leserne sine. Også bilder, humor og gode historier. Det gjelder bare å finne disse bloggene. Men skal du finne noe, må du lete. Og leting tar tid. Derfor vil jeg råde deg til å skrive deg på e-postlister når du kommer over blogger du liker. Er det ikke bedre å la tips og gode historier komme til deg i stedet for å bruke tid til å lete etter dem? Det kan du lese mer om her.

Fordi det ligger mye arbeid og mange forberedelser bak hver blogg og hvert innlegg, setter alle bloggere stor pris på hver eneste en som klikker seg inn og leser - og skriver seg på e-postlisten. Og vi ELSKER de som deler innleggene våre.

God jakt!

Det eneste som ikke blir mindre av å deles, er kunnskap.
Husker du spretterten?

Husker du spretterten?

Husker du paradis?

Husker du paradis?