Om meg

 

Velkommen!

Ann+Katrin+Johansen.jpg
“Årene flyr fort forbi.
Fang dem og fyll dem.”

Jeg heter Ann Katrin, jeg inspirerer voksne mennesker til å finne nye aktiviteter og venner, slik at de kan få et rikere liv.

Er du klar over at det første også kan være løsningen på det siste? Det gjelder bare å vite hvordan. Det kan jeg hjelpe deg med.

Jeg skriver også litt om det å bli eldre. Har du hørt dette sitatet fra Shakespeare:

“Min alderdom listet seg inn på meg. En dag var jeg falt i hans klør. Han tok meg med til et annet land, og der var jeg ikke som før. “

Vel, alderdommen kommer enten vi vil eller ei. Men jeg har ikke tenkt meg til det landet på lenge ennå. Det har kanskje ikke du heller? Da gjelder det å utnytte tiden mens vi har muligheten.

 

Slik kan jeg hjelpe deg

Har du lyst til å fylle tiden med noe som gir deg mer glede, engasjement og spenning? Sånn hadde jeg det også.

Mitt standardråd til alle som kjeder seg er: "Finn deg et treningssenter, da kan du bli både sprek og sosial".

Det er et dårlig råd. Trening passer ikke for alle. Stort sett blir folk bare irritert når jeg snakker om trening og kosthold (spesielt det siste).

Det jeg kan gi deg er inspirasjon til å finne en ny aktivitet som passer for deg.

Det er ditt liv og din tid, og du skal bruke det til noe du synes er verdifullt.

“Livet er den låta som spilles nå.”

Det er du som er hovedpersonen

Jeg var 40 år da jeg utdannet meg til fagbibliotekar. Litt utdanning i ledelse og kommunikasjonsarbeid ble det også. Jeg har jobbet både som fagbibliotekar, leder og informasjonsmedarbeider.

Felles for disse fagområdene er at de har brukeren i sentrum. Det er brukerens behov som skal dekkes.

Men det kan være vanskelig å vite hva du trenger, ikke sant?

Da er det bra at jeg er en god lytter og kan stille de riktige spørsmålene, hvis du forteller.


Min historie

Jeg vet hvordan det er føles når livet blir litt innholdsløst.

Etter høyskolen hadde jeg andre studier ved siden av jobb i mange år. Da hadde jeg ikke fritidsproblemer. Men en dag måtte studentlivet ta slutt. Jeg ønsket jo ikke å gå rett fra lærebøkene til Pensjonisten og Vi over 60.

Med «bare jobb» fikk jeg veldig god tid! Jeg trente og gikk tur og trente litt igjen. Jeg så på TV uten dårlig samvittighet. Men etter hvert ga det ingen god følelse å leve livet sitt i TV-ruta. Det er jo som å se på at andre lever.

Jeg led også av kreativ uro og skjønte at jeg trengte noe mer. En lang periode googlet jeg mye og tenkte enda mer. Og plutselig slo lynet ned. Jeg skulle begynne å blogge!

Og her er jeg altså. I dag bruker jeg fritiden min til noe jeg virkelig brenner for.

Men blogging er en stillesittende hobby. Da er det godt å ha treningsutstyret på samme rom. Jeg har nemlig et treningskontor.

En gang i tiden var jeg en ung, enslig mor fra Stovner. Det var nok mange som ikke syntes det var spesielt smart. Men dem om det. Jeg har alltid tatt valg som har vært riktig for meg.

I dag er jeg en ganske blid, middelaldrende dame i full jobb, som blogger og trener styrke i fritiden, er svak for ironi og ordspill og er bestemor til seks kaniner. Og elsker kaffe og sjokolade ❤️


Bli med, da vel!

Er du her ennå? Det betyr kanskje at du kjenner deg igjen i det jeg skriver?

Da vil jeg gjerne få invitere deg til å bli medlem av e-postgjengen. Da får du nye innlegg rett i e-posten din. Der ligger de klare til du har tid til å lese dem. Du kan dessuten svare på e-posten, foreslå ny temaer og stille meg spørsmål.

Her kan du melde deg på:

Du finner Fortell det til OvandaFacebook og Instagram (klikkbare lenker). Lenker finner du også helt nederst på siden når du bruker mobil og øverst til høyre når du bruker PC.

Du er velkommen dit også!