Fortell det til Ovanda

Tiden flyr, ikke sant?

Vi kan ha mange opplevelser og aktiviteter som venter på oss,

Det kan fremdeles være mye å undre seg over,

Det er aldri for sent å begynne med noe nytt,

… selv om vi blir eldre.

Her får du alltid svar hvis du forteller.

Astrup Fearnley en solskinnslørdag

Astrup Fearnley en solskinnslørdag

Søndag 15. april er det Turist i egen by i Oslo

Besøk Astrup Fearnley søndag 15. april i anledning Turist i egen by, der Oslos befolkning inviteres til å oppleve byens museer og attraksjoner gratis!

Jeg var der i dag (lørdag) - og betalte 130 kr. Det var det verdt, men du får det gratis i morgen. Det var helt tilfeldig at jeg oppdaget dette tiltaket mens jeg satt og jobbet med innlegget om Astrup Fearnley og utstillingen jeg var på, Lizzie Fitch / Ryan Trecartin. Ellers ville jeg skrevet og publisert dette tidligere. Utstillingen varer til 20. mai, så hvis du ikke har tid i morgen, er det fremdeles mulighet.

Vet du forresten at Astrup Fearnely feirer 25 år i år?


Kulturelt påfyll

Har du lagt merke til at vi ser på vår egen by med helt andre øyne enn når vi reiser til et nytt sted? Eller kanskje det er mer riktig å si at vi ikke ser? Hva med å være "turist" i egen by og gjøre de samme tingene vi ville gjort hvis vi hadde reist til en annen by? 

I dag var jeg litt "turist" i Oslo. Aktivitet er jo ikke bare bevegelse, men også opplevelse. Og i dag var det tid for litt kultur. For noen uker siden så jeg en reklame på t-banen som fanget oppmerksomheten min. Jeg elsker farger, og det var nok det som gjorde at jeg la merke til akkurat denne reklamen. Plakaten var fargerik og figuren på plakaten litt spesiell. Den reklamerte for en utstilling på Astrup Fearnley Museet. "Den må jeg sjekke ut en dag", tenkte jeg. "Jeg spør mamma om hun vil være med".

Når man spaserer fra Nationaltheatret og ned mot brygga, med rådhuset i ryggen, festningen litt til venstre og hele Aker brygge midt imot, da kan man ikke annet enn å være stolt av byen sin! Det er mulig Aker brygge ikke er det flotteste vi har i Oslo, men i dag var det kjempefint.

Museet har fått en fantastisk flott plass på Aker brygge, med uteservering og en liten strand for smårollingene. Vi ruslet rundt og knipset i vei, akkurat som vanlige turister. :-D

IMG_2992.JPG
IMG_2996.JPG

Som nevnt skulle vi se utstillingen Lizzie Fitch / Ryan Trecartin. På museets egen nettside har de skrevet følgende om utstillingen:

"Astrup Fearnley Museets hovedsal er omgjort til en innendørs skulpturhage med kunstverk som tematiserer identitet og selviscenesettelse i vår digitale medievirkelighet.

Den kritikerroste amerikanske kunstnerduoen Lizzie Fitch og Ryan Trecartin er kjent for sine store installasjoner, som de betegner som «skulpturelle teatre», der de forener film, animasjon, lyd, performance og skulptur til en altomfattende opplevelse." [...]

Ønsker du å lese mer, så finner du informasjon her: afmuseet.no.

Her er noen smakebiter av skulpturene. De var så spennende og så flotte!

IMG_2999.JPG

Hurramegrundt!

IMG_3003.JPG

Treningsutstyret er på plass.

IMG_3004.JPG

Kule bukser og sko.

Hva synes du? Er de ikke festlige?

Vi fikk også med oss utstillingen i Astrup Fearnely Samlingen. Her er et par utdrag defra:

IMG_3006.JPG
IMG_3009.JPG

Årets første utepils

Det har jo vært et fantastisk vær i dag, og Aker brygge viste seg fra sin beste side denne solskinnslørdagen. Sola varmet og sjøen blinket, og vi hadde nesten brygga for oss selv de første par timene. Etter utstillingene spiste vi lunsj på Jamie's Italian. Kjempegod mat - og gjett om årets første utepils smakte!

Servitørene hadde litt å holde på med i dag. Da vi var ferdig med å spise og skulle ta hjemveien fatt, var det milelange køer overalt. Det var som om brygga var full av frosne nordboere klare til opptining.

Det ble en lørdag fylt med både bevegelse og opplevelse, litt for kroppen og litt for hodet.

Hører gjerne fra deg her på bloggen hvis du tar turen. Hva synes du om utstillingen?

Jenter, hva gjør dere med skjegget?

Jenter, hva gjør dere med skjegget?

Husker du hotpantsen?

Husker du hotpantsen?