Fortell det til Ovanda

Tiden flyr, ikke sant?

Vi kan ha mange opplevelser og aktiviteter som venter på oss,

Det kan fremdeles være mye å undre seg over,

Det er aldri for sent å begynne med noe nytt,

… selv om vi blir eldre.

Her får du alltid svar hvis du forteller.

En helg med Fornuften og Samvittigheten

En helg med Fornuften og Samvittigheten

Jeg er en ekstremt hjemmekjær person, det har jeg alltid vært. Å være hjemme en hel helg uten å gå utenfor døra eller snakke med noe går helt fint. Riktignok blir jeg en ekstra blid og pratsom kollega på jobben den påfølgende mandagen, men det er jo bare en ekstra bonus, regner jeg med.

I alle år har jeg også vært veldig glad i å sole meg. Nå som jeg har ansiktet fullt av pigmentflekker, blir det kun soling fra halsen og ned. Hvis du ser en dame med hvitt ansikt og brun kropp i sommer, så er nok meg. På grunn av disse forb… flekkene løper jeg ikke ut i sola like fort som før, og det blir enda lettere å holde på med ting innendørs. Men så er det Fornuften, da. Fornuften sier at jeg skal gå ut når det er fint vær, uansett hvilke oppgaver eller aktiviteter jeg har hjemme. Vi vet aldri med været her til lands, så det må nytes når det er bra. Derfor er det litt fint noen ganger når det er dårlig vær, for da kan jeg være hjemme med god samvittighet. Da sier Fornuften ingenting om at jeg må gå ut.

Lørdag

I går, som var lørdag, var det sol og fint vær, men dessverre rakk jeg bare en tur ut for å handle på ettermiddagen. Husmora hadde slurvet med oppgavene hele uka, så det var litt å ta tak i, for å si det sånn. Fornuften prøvde seg litt, men i går måtte den melde pass. Samvittigheten vant.

Det å være blogger er mer krevende enn man skulle tro. Det er utrolig mye å sette seg inn i og mye tekniske greier man bør lære seg, i tillegg til å skrive tekster og ta bilder. Og bildene skal helst være gode. Der har jeg en vei å gå, men jeg vil gå den veien, det tar bare litt tid. Søndagen hadde jeg derfor satt av til bloggen. Og det passet jo supert, for etter vær-appen min å dømme, så skulle det i alle fall ikke bli sol. Ikke vær som gjør at Fornuften bryr seg, med andre ord.

Søndag

Men så står jeg opp til et strålende vær, og det er jo kjempefint, men også litt av et dilemma. For hva gjør jeg nå? Fornuften sier at jeg må ut, mens Samvittigheten sier at jeg skal være inne og gjøre det jeg hadde planlagt. I morgen er det en ny arbeidsuke og full rulle. Fornuften sier også at jeg må gå ut fordi jeg har godt av å bevege meg. Samvittigheten sier at jeg skal prioritere de oppgavene jeg hadde planlagt, men det innebærer jo at meg må sitte stille. Og det er ikke bra å sitte for mye stille.

Mens Fornuften og Samvittigheten krangler om hva jeg skal bruke dagen til, får jeg tid til både å spise frokost, rydde klær, se på Kardashians og spise lunsj. Men til slutt vant Fornuften. Jeg smurte derfor ansiktet med SF 50, fikk på meg joggeskoene og la i vei. Fornuften sa at jeg skulle gå en tur i skogen, for det er bra for psyken og sjelefreden, så da gjorde jeg det. Men det Fornuften ikke hadde tenkt på var at det fremdeles er så vått og sølete på skogsveiene her i området at jeg burde hatt noe annet fottøy.

Da lo jeg høyt og gikk hjem!

Det er klart man ikke kan gå med joggesko på slikt føre. Man blir våt på føttene, blir forkjølet osv.

Men Fornuften ga seg ikke så lett, så nå sitter jeg på balkongen med stråhatt på hodet og PC-en på fanget, så får både Fornuften og Samvittigheten holde fred en stund.


På vei hjem gikk jeg innom et gartneri. Det er ikke noe finere sted å besøke enn gartnerier på våren og sommeren, når hyllene bugner av blomster i alle regnbuens farger. Selv om jeg ikke skal ha noe går jeg ofte innom bare for å se og lukte. Denne gangen falt jeg for en liten krukke med stemorsblomster. Jeg tenkte den kunne holde meg med selskap på balkongen i dag. Men når køen er lang, det er én ansatt i kassa mens to andre rydder og vasker gulv, så ble det ikke noen blomst. Jeg er prinsipiell motstander av å stå i kø hvis det ikke er tvingende nødvendig.

Men noen bilder fra min korte søndagstur ble det. Her kan du ta en titt:

Søndagstur og hestehov.JPG

Velkommen, kjære Hestehov!

Søndagstur til gartneriet 2.JPG

Vakre så lenge de varer :-)

Søndagstur til gartneriet.JPG

Nå hører jeg Fornuften si at jeg skal trene, så da blir en time med mage, rumpe og lår. Det tenker jeg Samvittigheten også vil sette pris på.

Håper du har hatt en flott helg! 

Kunsten å snakke sammen

Kunsten å snakke sammen

Jenter, hva gjør dere med skjegget?

Jenter, hva gjør dere med skjegget?