Ann Katrin Johansen.png

Velkommen!

Er du lei av å gjøre ting alene fordi du ikke kjenner noen som liker det samme som deg?

Da trenger du å fylle opp vennekontoen din litt 🌺

Men det holder ikke bare å være blid og positiv og by på seg selv for å få nye venner.

Du trenger noe godt verktøy i tillegg.

For riktig verktøy er halve jobben, ikke sant?

Jeg lærer deg hvordan du kan bruke internett og sosiale medier, for eksempel Facebook, til å finne andre voksne som er midt i blinken for deg!

Du kan begynne med å ta testen Finn den rette vennetypen for deg!

Hilsen Ann Katrin

Er dans den morsomste aktiviteten?

Er dans den morsomste aktiviteten?

Dans.jpg

Husker du hvor mye vi danset i ungdommen? Det gikk i Stayin’ alive og Daddy Cool halve natta. Det var tider! Da satt vi ikke mye stille, nei.

Men tidene forandrer seg. Nå skriver jeg blogginnlegg om dans mens jeg venter på kveldens Skal vi danse. Det blir altså ikke noe dansing på meg i natt.

Det er jo naturlig at det er ting vi slutter å gjøre når vi blir eldre. Men akkurat det med dans er det da veldig synd å slutte med? Det må jo være den morsomste aktiviteten? Og et supert middel mot vinterdepresjon og ensomhet er det også.

Dans er så mye

På Studienett.no fant jeg denne fine beskrivelsen av dans:

Dans er både en sport, en kunstform og en sosial begivenhet. Det finnes utallige forskjellige former, men felles for alle er at man beveger kroppen, vanligvis til musikk. De fleste anser dans som en fritidsaktivitet, selskapelighet, en sosial møteplass eller sport.

Dans gir deg altså muligheten til å bevege deg, møte folk og ha det gøy samtidig!

Dans.jpg

Kroppen din vil elske å danse!

Dans er en fysisk aktivitet med mange helseeffekter. Og er derfor et supert valg hvis du på en morsom måte vil bli sprekere og mer sosial i vinter.

De fysiske fordelene kroppen din får av dans er mange:

  • Mer fleksibilitet

  • Bedre kroppskontroll

  • Rankere holdning

  • Bedre kondisjon

  • Sterkere muskler

Du får en sprekere og sunnere kropp ganske enkelt. Som all annen fysisk aktivitet kan dans også hjelpe deg til å regulere vekten. Og alt dette får du mens du har det gøy!

Den mosjon, herre, vi har av en natts dans, er så sunn, som å få et helt apotek i maven.
— Ludvig Holberg

Dansen kan gjøre deg lykkeligere

Hjerneforskere og psykologer har funnet ut at synkrone bevegelser påvirker hjernen vår positivt. Vi føler oss mer lik den eller de vi danser med og utvikler dermed sympati for hverandre.

Dette gjør kroppen så begeistret at den skiller ut endorfiner (lykkehormoner), og vi føler oss lykkelige og tilfredse. Derfor kan dans også motvirke angst, stress og depresjon.

Dans.jpg

Vet du, disse endorfinene kan man faktisk bli avhengig av. Det er nok derfor noen påstår at dans er vanedannende. Og det som er så bra, er at alt dette også skjer når vi danser alene!

Det fins snarveier til lykke og dans er en av dem!
— Hedwig Baum

Så uansett om du danser alene eller sammen med andre, har dans mye å gi deg på det mentale planet også:

  • Bedre humør

  • Mer energi

  • Skaperglede

  • Mestringsfølelse

  • Styrket selvtillit og selvfølelse

  • Bedre hukommelse

Dans er dessuten en fin måte å uttrykke følelser. Det ser vi i Skal vi danse, hvor deltakerne også lærer å uttrykke følelser gjennom dansen.

Kanskje det er noe å tenke på? I stedet for å smelle med døra og kjefte på bikkja eller mannen, kan vi slippe ut litt damp gjennom å danse?

Her kan du danse så mye du vil

Som for de fleste andre aktiviteter, så finnes det i dag både tradisjonelle kurs og nettbaserte kurs i dans.

Det betyr at du kan danse både hjemme og borte.

Du kan ta deg en svingom mens potetene koker. Eller du kan invitere folk hjem til deg til en dansefest i stedet for et spise og drikke-selskap.

Dans.jpg

Det er mange treningssentre som tilbyr dansetimer. Og danserestauranter finnes det også en del av.

Det står altså ikke på tilgjengeligheten.

Når du søker på dansekurs på internett, vil du se at det finnes massevis av kurs over hele landet. Hvis du har lyst til å ta et dansekurs i vinter, så sjekk ut tilbudet der du bor.

Her har jeg funnet noen eksempler til deg:

Nettbasert dansekurs

Dansetrening viser deg hvordan du kan danse deg i form i ditt eget hjem. Her kan også lære dansene fra Skal vi danse, i fred og ro hjemme i din egen stue. Dansetrening finner du her.

YouTube er verdens største gratis nettsted for opplastning, visning og deling av videoklipp. Her kan du også finne små og enkle dansekurs. Hvis du for eksempel ønsker et dansekurs i tango, kan du klikke på lenka nedenfor og skrive tango + class i søkefeltet. Lenka til YouTube får du her.

Kunne du tenke deg å prøve nettbasert dansekurs?

Dans.jpg

Tradisjonelle dansekurs

Kom og dans! holder kurs i mange forskjellige danseformer og har avdelinger over hele landet. De arrangerer også dansereiser. På disse turene kan du oppleve nye kulturer og steder sammen med andre danseglade mennesker. Kom og dans! finner du her.

Har du tatt et dansekurs noen gang?

Dansesteder for voksne

Dansesteder for voksne er ikke det letteste å finne. Kanskje det er fordi det ikke er så mange av dem?

Antakelig kjenner du til danserestaurantene i din egen by. Men hvis du ønsker en svingom i en annen by, kan du søke etter danserestauranter på internett: danserestauranter i + [byen].

I en periode var Ekebergrestauranten en av Oslos mest populære danserestauranter. Dessverre begynte stedet å forfalle på 1980-tallet og ble til slutt stengt i 1997.

Etter omfattende restaurering ble restauranten åpnet igjen i 2005, men nå bare som restaurant.

Har du hørt om Åreknuten? Det var det Ekebergrestauranten ble kalt på folkemunne de årene den var et dansested. Så langt kan jeg være enig med Wikipedia, men det neste jeg leser synes jeg ikke noe om:

« Det var «fordi det var et litt slitent sjekkested for folk over 60»».

Det synes jeg er en veldig nedlatende opplysning. Ekebergrestauranten var et dansested for voksne, danseglade mennesker. Det var sikkert litt sjekking der som alle andre steder hvor folk møtes, men i hovedsak var det dansen og det sosiale som trakk.

Dans.jpg

Ta deg en dans i vinter!

Det jeg liker med Skal vi danse er at programmet så tydelig viser den danseglede, mestring  og tilhørighet deltakerne opplever. Og at de får nye venner underveis. Et godt eksempel på at det er lett å utvikle vennskap når man gjør noe sammen.

Danse kan du gjør hele året, selvfølgelig. Men jeg vil påstå at dans er en perfekt aktivitet å holde på med om vinteren. Det er jo en tid som kan bli litt inaktiv og kjedelig for mange.

Har du tatt et dansekurs du vil anbefale andre?

Livet er kanskje ikke alltid en fest, men mens vi er her, kan vi like godt danse.
— Jeanne C. Stein

Meld deg gjerne på nyhetsbrevet mitt. Da får du flere tips og råd om hvordan du kan finne den perfekte aktiviteten for deg - rett i din e-post, og sammen med noen ord fra meg.

Synes du dette var et nyttig innlegg som flere bør få glede av? Da blir jeg veldig glad hvis du deler det 🌺

Deleknappene ligger helt nederst på siden sammen med kommentarfeltet. Takk skal du ha!

Visste du at Fortell det til Ovanda også er på Facebook? Det er veldig hyggelig om du liker og følger siden.

Eller enda bedre: Meld deg inn i Facebook-gruppa Ovandas venneklubb for voksne her. Der lærer du mer om hvordan du kan bruke internett og sosiale medier til å finne de riktige vennene og aktivitetene for deg.

Du kan også følge Fortell det til Ovanda på Bloglovin.

Helt annerledes julegavetips!

Helt annerledes julegavetips!

La meg motivere deg!

La meg motivere deg!