Ann Katrin Johansen.png

Velkommen!

Er du lei av å gjøre ting alene fordi du ikke kjenner noen som liker det samme som deg?

Da trenger du å fylle opp vennekontoen din litt 🌺

Men det holder ikke bare å være blid og positiv og by på seg selv for å få nye venner.

Du trenger noe godt verktøy i tillegg.

For riktig verktøy er halve jobben, ikke sant?

Jeg lærer deg hvordan du kan bruke internett og sosiale medier, for eksempel Facebook, til å finne andre voksne som er midt i blinken for deg!

Du kan begynne med å ta testen Finn den rette vennetypen for deg!

Hilsen Ann Katrin

7 måter du kan finne nye venner på Facebook

7 måter du kan finne nye venner på Facebook

F for Facebook og F for friends

F for Facebook og F for friends

Du behøver ikke å føle deg ensom. Det holder at du føler at livet ditt er litt tomt og at du kunne tenke deg noen nye venner.

Det kan ta litt tid å finne nye måter og steder å kommunisere på for å bli kvitt den ekle følelsen av å være alene og akterutseilt. Men det er faktisk mange måter å finne flere venner - og Facebook er en av dem.

Og det som er så bra med helt splitter nye venner, er at de ikke har hørt historiene og vitsene dine før. Det er en god følelse å være interessant og spennende for noen 😀

Vi er mange som har fått nye kontakter og venner på Facebook, så kom igjen! Kan vi, så kan du også.

Ta denne morsomme og enkle quizen Hvilke vennetype passer for deg?

Balansen mellom trygghet og sosial kontakt

Det er så flott at vi lever i den digitale tidsalder! For med digitale medier har vi mange smittefrie og trygge måter å være sosiale på.

Det er utrolig viktig at alle følger de nasjonale retningslinjene i kampen mot Korona. Vi må alle gjøre det vi kan for at korona-tiden skal bli så kort som mulig.

Samtidig er du avhengig av sosial kontakt for å ivareta den fysiske og psykiske helsen din. Det er lett å bli både lat, trist og ensom hvis det sosiale livet ditt blir tomt og ensformig. Uansett hva som er grunnen til at det har blitt sånn.

Det er greit nok å snakke med seg selv i blant. Men snakker du mer med deg selv enn andre, da er det fare på ferde!

Facebook er en super måte å holde kontakten med venner og familie, helt smittefritt. (Bortsett fra digitale virus, men de regner jeg med at du har mer kontroll på.)

Men det handler ikke bare om Korona. Det handler om å finne nye venner du kan snakke, diskutere og le sammen med. Og da er Facebook en effektiv og trygg måte å gjøre det på. Hvis du bruker plattformen på riktig måte, så er den ikke så overflatisk som du kan få inntrykk av.

Kanskje hun har en morsom Facebook-venn?

Kanskje hun har en morsom Facebook-venn?

Hvorfor finne nye venner på Facebook?

Facebook er verdens største sosiale medium. 3,5 millioner nordmenn over 18 år er en del av dette nettsamfunnet.

På verdensbasis er tallet hele 1,7 milliarder.

Vet du om noe annet sted enn Facebook hvor du kan møte så mange potensielle venner?

Plattformen gir oss mulighet til å delta i sosiale nettverk. Det gjør at vi kan snakke sammen, le av de samme vitsene, dele tanker og følelser og nyttige tips og råd.

Det er lettere å utvikle vennskap når vi har de samme interessene.
— Ovanda

Det er også et sted for læring og kompetansedeling. Her finner du både gratis tips, inspirasjon og kurs, og det som koster penger.

Facebook er et sted hvor du kan finne de riktige vennene og aktivitetene for deg. Enten dere har like interesser, eller det er nye venner som kan tilføre deg noe helt nytt.

Er du ikke på Facebook? Sleng deg med nå! Å ikke være på Facebook i disse dager, er litt som å sitte hjemme mens alle andre har gått på kafé.

Mennesker vil bli sett. Og sosiale medier er unikt der: Vi ser hverandre, gir feedback, får positiv respons når vi selv er rause. Dessuten, det er blitt så synlig at vi ikke er alene om å bomme, trå feil, rette opp.
— Cecilie Thunem-Saanum

Slik får du nye venner på Facebook

En ting kan jeg slå faste med en gang: Du får ikke nye venner og bekjente ved å skrolle i feeden din. Det eneste det gir deg er verk i tommelen.

Å oppnå kontakt med andre mennesker på Facebook er som ellers i verden; du må vise at du ønsker kontakt. Du må vise interesse for andre ved å hilse, kommentere, spørre og fortelle litt om deg selv.

1. Finn noe du er interessert i

I stedet for å skrolle deg svimmel, bør du altså finne personer, sider eller grupper som holder på med noe du også liker. Hvis du er interessert i fotografering, så finn grupper eller sider hvor det er folk som er interessert i foto.

Skriv «fotografering» i søkefeltet og gjør et søk. Da jeg gjorde det, fant jeg en gruppe som kaller seg nettopp det, Fotografering, og en mindre gruppe som heter Fotografering i hytt og vær.

Trenger du inspirasjon til å finne nye aktiviteter?

Dette er en gratis Facebook-gruppe. Her får du tips og inspirasjon til å finne nye venner og aktiviteter med sosiale medier.

Les også: Slik finner du den perfekte aktiviteten for deg

2. Meld deg inn i vennegrupper

På samme måte som du søker etter en aktivitet eller interesse, kan du søke etter egne grupper for folk som ønske seg nye venner.

Ønsker du tips om hvordan du kan bruke internett og sosiale medier til å finne nye aktiviteter og venner? Da kan du melde deg inn i gratisgruppa mi på Facebook, Vennskap og sosiale medier. Du er velkommen!

3. Engasjer deg – Viktig!

Engasjer deg i det du ser og leser som interesserer deg. Ta deg tid til å svare på spørsmål, dele tanker og meninger, legge igjen en hyggelig kommentar og gjerne med en emoji i tillegg (følelsesikon som tommel opp, hjerte osv.)

Facebook handler om engasjement og kommunikasjon

Facebook handler om engasjement og kommunikasjon

Du trenger ikke si det helt bokstavelig, men du kan gjerne være litt sånn: «Hei, her har dere meg! Gleder meg til å bli kjent med dere.»

Når du engasjerer deg, forteller du samtidig Facebook hva du liker. Og da sørger Facebooks algoritmer for at du får se mer av det.

Hvis du bare sitter formålsløst og skroller, får du lite verdi igjen for den tiden du bruker. Du må gjerne bruke Facebook som en tidtrøyte, men det er bedre å bruke den som det nyttige verktøyet den er.

Jeg vil absolutt anbefale deg å melde deg inn i Facebook-grupper. Det kan være både morsomt og lærerikt, men det forutsetter at du deltar og ikke bare tar.

Hvis du er på sosiale medier og du ikke lærer, ler, blir inspirert eller bygger nettverk, så bruker du det galt.
— Germany Kent

4. Oppfør deg

Det skriftlige ord kan oppfattes litt «strengere» enn det sagte. Det er fordi du ikke ser avsenderens mimikk og kroppsspråk.

Tenk derfor over hvilke ord du bruker og hvordan du uttrykker deg. Du kan bruke emojier for å vise hva du føler, for eksempel at du er blid og spøkefull:

  • Er du ferdig snart?!

  • Er du ferdig snart?! 😀

Ser du at den første virker med utålmodig og sur enn den andre?

Når folk legger merke deg som en hyggelig og engasjert person, vil du oppleve å få tilbake det samme som du gir.

5. Bruk emojier

En emoji er bildetegn som viser følelser. Emojier er en enkel og morsom måte å fortelle hva du synes om noe. Men brukt alene er de intet mindre enn latskap, i beste fall pynt.

De færreste vet hva alle emojiene egentlig betyr, så de blir nok brukt litt i hytt og gevær. Ta en titt på denne morsomme oversikten: Hva betyr alle smilefjesene? og se hvor mange du selv kjenner.

Fordi emojier er blitt så vanlig og erstatter kroppsspråk og mimikk, kan faktisk en kommentar uten emoji bli oppfattet annerledes enn du tror. Det er verdt å huske på.

Emoji, smiljefjes, følelsesikon, bildetegn - Kjært barn, mange navn

Emoji, smiljefjes, følelsesikon, bildetegn - Kjært barn, mange navn

6. Vær konsistent

Du behøver ikke være på Facebook hele tiden eller hver eneste dag.

Men hvis du har fått kontakt med noen du liker eller har begynt å bli litt kjent i en gruppe, så ikke bli borte så lenge at folk glemmer deg. Stikk innom med jevne mellomrom, om ikke annet så bare for å si hei.

7. Tenk sikkerhet

Det er fullt mulig å vise hvem man er uten å utlevere seg. Du deler ikke offentlig den samme informasjonen som du kanskje deler med vennene dine. For eksempel hvor du oppholder deg eller når du er på ferie.

Det samme gjelder Facebook-grupper. Det du deler i en gruppe er det som regel bare gruppemedlemmene som ser. Det du deler offentlig på din egen eller andres profil eller side, kan hele verden se.

Opplysninger som adresse, telefonnummer og fødselsdato har ingenting på sosiale medier å gjøre. Det eneste unntaket kan være om du driver en bedrift av et eller annet slag.

Du bør heller ikke ta noen av testene som florerer, àla «Hvilken Hollywood-stjerne ligner du mest på?» De har helt klart en viss underholdningsverdi. Men de er kun laget for å få deg til å gi fra deg personlige opplysninger.

Lesetips:

Flere Facebook-venner kan gi deg et mer sosialt liv

Facebook kan ikke erstatte mennesker av kjøtt og blod, men brukt på riktig måte kan plattformen være et godt supplement. Facebook-venner kan du snakke med når som helst og uten at du trenger å reise noe sted. Du trenger hverken å fryse beina av deg på en T-banestasjon eller måke fram bilen.

Men det er ingen som sier at Facebook-venner ikke kan møtes og bli “ordentlige” venner. Vennskap kan oppstå på mange måter og på mange steder. Hvordan det utvikler seg og hva dere gjør ut av det, er opp til deg og Facebook-vennen din.

Facebook-venner drikker kaffe sammen

Facebook-venner drikker kaffe sammen

Når du får god kontakt med noen, så foreslå å møtes over en kopp kaffe eller no’. Folk som har felles interesser har alltid noe å snakke om eller ting de kan gjøre sammen.

Les også: Hvorfor er det viktig å ha gode venner som voksen?

På Facebook er det noe for alle

Selv om du ikke kan møte venner og familie på samme måte som før, så har du behov for å ha noen å dele tanker og følelser med. Og du trenger kanskje noen flere enn familien din eller de vennene du allerede har.

Det er vanskelig å spå hvordan resten av året vil bli. Det kan komme perioder hvor myndighetene slipper litt opp for så å stramme inn igjen, som vi har sett tidligere.

Men uansett hvordan situasjonen er, så blir ikke behovet for sosial kontakt mindre. Snarere tvert imot.

Tenk på Facebook som et koldtbord på hjul. Du må vite hva du liker og vil ha, og så forsyne deg når du ser det. Hvis du ikke gjør det, så triller mulighetene forbi - og kommer kanskje ikke tilbake.

Hva tenker du? Er Facebook et sted det går an å få ordentlige venner?

Synes du dette var et nyttig innlegg som flere bør få glede av? Da blir jeg veldig glad hvis du deler det 🌺

Deleknappene ligger helt nederst på siden sammen med kommentarfeltet.

Du kan også følge Fortell det til Ovanda på Bloglovin.


Hvordan du kan bruke profiler, sider og grupper for å få nye venner via Facebook

Hvordan du kan bruke profiler, sider og grupper for å få nye venner via Facebook

Slik kan du møte nye og gamle venner i korona-tiden

Slik kan du møte nye og gamle venner i korona-tiden