Fortell det til Ovanda

Tiden flyr, ikke sant?

Vi kan ha mange opplevelser og aktiviteter som venter på oss,

Det kan fremdeles være mye å undre seg over,

Det er aldri for sent å begynne med noe nytt,

… selv om vi blir eldre.

Her får du alltid svar hvis du forteller.

10 måter å bli mer aktiv uten trening

10 måter å bli mer aktiv uten trening

I innlegget fra i går, Nei, du må ikke trene, så var jeg så freidig å foreslå at hvis du ikke har lyst, så la det være. Men, det er et lite men her. Du trenger ikke trene, men det er flere grunner til at du bør holde deg aktiv. Det handler om to ting, minst; bevegelse og opplevelse. Opplevelse har jeg tenkt å skrive litt om en annen gang. Vi begynner med bevegelse.

Aktivitet er et valg

Kroppen er skapt til å bevege seg. I dag fraktes vi til jobb eller andre steder med bil, buss eller T-bane, og mange av oss har så stillesittende arbeid at vi er nødt til å trene og mosjonere på fritiden for å få et minimum av aktivitet. "Kroppen ville ikke være skjønn hvis den ikke beveget seg" er et sitat jeg plukket opp en gang. Mener å huske at sitatet var fra Johannes Kepler, men klarer ikke å finne det igjen, så 100 % sikker er jeg ikke. Men uansett hvem som har sagt det, eller om noen har sagt det i det hele tatt, så tror jeg at det er noe i det. Kroppen trenger å bevege seg. Og når kroppen får beveget seg, så blir du i bedre humør. Bare prøv!

Det er ikke så vanskelig å legge inn litt mer aktivitet og mosjon i hverdagen. Ikke behøver det ta så mye tid heller. Men vi må være bevisst på det, og velge å gjøre det. Har du vondt i det ene beinet, så får du hinke på det andre.

Det siste var en spøk. :-D

Aktivitet, ikke trening

Her er noen forslag:

  1. Gå av trikk eller buss et par stopp tidligere, så får du deg en fin spasertur.

  2. Jobb stående deler av dagen hvis du har muligheten til det.

  3. Gå trapper i stedet for å ta heis. (Jeg vet, du har hørt det før, men det er det en grunn til.)

  4. Ta noen situps på stuegulvet.

  5. Har du råd, kjøp deg en sykkel - og bruk den.

  6. Har du barn eller barnebarn, lek med dem. Bedre "trening" finnes ikke.

  7. Kanskje gjøre litt mer husarbeid? To fluer i et smekk.

  8. Besøk svømmehallen en gang i blant.

  9. Meld deg på Stolpejakten 2018.

  10. Gå deg en tur etter middag. Det er også bra for fordøyelsen.

Synes du det er vanskelig å finne motivasjon? Jeg har aldri gått så mye som etter at jeg kjøpte meg skritteller. Høres litt nerdete ut, men det funker for de fleste. Konkurrer med deg selv og ikke med andre. Det er bare det du gjør som er viktig for deg, ikke det andre gjør. Rådet fra helsemyndighetene er 10.000 skritt per dag. Det synes jeg kanskje er litt mye sånn til hverdags, men det kan jo kompenseres med en lang tur i helgen. Det finnes mange fine steder å gå på tur i Oslo og omegn. Jammen er vi heldige som bor i et land med så kort vei til naturen, mye av den er det også. Der fikk jeg ny idé til et innlegg, Stuene i marka. 

Har du andre forslag til daglig "gratis" mosjon? Da vil jeg gjerne høre fra deg. Sammen kan vi lage en lang og variert liste over forskjellige hverdagsaktiviteter.

Andre kommentarer og innspill tas også imot med takk!

Hvis du følger med på bloggen utover våren, så kommer jeg med flere forslag til aktiviteter, både for kropp og sinn. Jeg skal blant annet på noe spennende til helgen som jeg skal fortelle om senere. 

Ha en aktiv helg!

Husker du hotpantsen?

Husker du hotpantsen?

Who the f... is Ovanda?

Who the f... is Ovanda?