Fortell det til Ovanda

Tiden flyr, ikke sant?

Vi kan ha mange opplevelser og aktiviteter som venter på oss,

Det kan fremdeles være mye å undre seg over,

Det er aldri for sent å begynne med noe nytt,

… selv om vi blir eldre.

Her får du alltid svar hvis du forteller.

Det er vår!

Det er vår!

Det kan komme mer snø. Det kan fremdeles bli kuldegrader. Men det er vår! Nå går det riktig vei. Nå kan det bare bli bedre og bedre, og snart er det SOMMER! 

OK. Det er fint å bo i et land med flere årstider. Høsten er fargerik og flott, og vi kan være innendørs og pakke oss inn i pledd og store ullgensere. Vi trenger ikke lenger holde inn magen i trange sommerkjoler og bikini. Snøtunge grantrær har helt klart sin sjarm, og lyden av snø som knitrer under støvlene er "vinter" sånn som vi liker den. Det er peis og stearinlys og innekos. Vi kan spise og drikke uten å være redd for at valkene synes. Jeg gjør.

Men vinteren er for lang og sommeren er for kort. Det er greit med litt variasjon. Det er jo kontrastene i livet som gjør det spennende. Maten smaker bedre når man har vært skikkelig sulten, og sommeren blir ekstra fin når man har lengtet etter den en hel vinter. Men jeg foretrekker helt klart vår og sommer, og nå er det jammen på tide med en endring. Nå er jeg lei av å trippe til bussen med hjertet i halsen hver morgen, redd for å falle og brekke et eller annet. Lei av å sitte inne. Lei av å kle på meg, det ene laget utenpå det andre. Jeg vil kle AV meg! Det er unaturlig å ha mer enn ett lag med klær på seg. Jeg vil kjenne solen på kroppen og føle meg ung (yngre!) igjen. Selv om jeg befinner meg i livets høst vil jeg ha sommer. Og jeg skal nyte hvert minutt!

I dag var jeg på Politihuset. Ikke for å anmelde vinteren for mishandling, selv om jeg kunne hatt lyst til det, men for å få meg nytt pass. Det kommer i løpet av noen dager, så nå er jeg snart klar til å reise ut i verden igjen. Vår og sommer er også reisetid i større grad enn høst og vinter. Det er godt å komme seg vekk fra den daglige tralten og se og oppleve nye mennesker og andre miljøer. Nå er ikke jeg den mest eventyrlystne, jeg drømmer om Australia, men reiser til Rhodos. Men jeg skal ut i verden. Jeg skal svømme og svømme, spise gresk salat og drikke ouzo, og svømme litt mer. Sole meg, lese mange bøker, tenke lange tanker. Og kanskje blir det Australia en annen gang.

046.JPG

I morgen kommer jeg tilbake med forslag til en aktivitet her hjemme som du kan holde på med hele våren og sommeren. Den gir deg mosjon og frisk luft - og litt utfordring. Litt for kroppen og litt for hodet, med andre ord.

Stolpejakten 2018 er snart i gang!

Stolpejakten 2018 er snart i gang!

7 gode grunner til å høre lydbok

7 gode grunner til å høre lydbok