Fortell det til Ovanda

Tiden flyr, ikke sant?

Vi kan ha mange opplevelser og aktiviteter som venter på oss,

Det kan fremdeles være mye å undre seg over,

Det er aldri for sent å begynne med noe nytt,

… selv om vi blir eldre.

Her får du alltid svar hvis du forteller.

Tyter du også ut på midten?

Tyter du også ut på midten?

Helt fra jeg var jentunge har jeg ønsket meg flat mage. Men til tross for at jeg alltid har vært en liten og nett person, har magen vært der. Stor eller liten, det varierer, men den er alltid der. Det er helt klart genetisk betinget og vanskelig å få gjort noe med, men ikke umulig.

Flat mage og six-pack

Hvor kommer egentlig dette ønsket om flat mage fra? Når vi ser på malerier og skulpturer fra noen hundre år tilbake, er alle kvinnene runde over magen. Hver eneste en. Det var de også så sent som på 50- og 60-tallet. Men i dag flommer ukeblader, aviser og sosiale medier over av gode råd for hvordan du kan få flat mage og six-pack. Og med "riktig" kosthold og trening skal det visstnok være mulig. Men til hvilken pris?

Alle har six-pack. Du også. Det er bare det at den ikke synes. For at den skal bli synlig må alt fettet bort, eller bukfettet som det også kalles. Stort sett alt må vekk. Hvilke forsakelser må til for at man skal få en kropp nesten uten fett?

Magen vokser med alderen

Greit nok, å ønske seg six-pack i 50-årene er kanskje å dra det litt langt, så la oss holde oss til flat mage. Det vil jeg ha. Det er imidlertid en kjennsgjerning at jo eldre vi blir, jo mer må vi jobbe for å holde vekten. Med andre ord blir det vanskeligere og vanskeligere både å skaffe seg og beholde en flat mage. Forbrenningen blir lavere og kroppen tar opp mindre næring. Men med trening og kosthold skal det visstnok være mulig å holde bilringene på avstand. Til tross for at genetikken sier noe annet? Det blir jo som å jobbe mot naturen! Og er det virkelig verdt det? Jeg tror ikke det, og jeg vet at jeg vil ha noe søtt til kaffen hver dag, jeg vil ha mat som smaker og jeg vil drikke vin på fredag.

Og jeg vil ha flat mage.

Livskvalitet

Det ene utelukker helt klart det andre, det er det ingen tvil om. Hvis jeg skal få flat mage må jeg slutte å spise og drikke det jeg gjør i dag. "Hvis man gjør det man alltid har gjort, får man det livet man alltid har hatt." Og da blir spørsmålet. Hva gir meg mest glede? Hva gir meg mest livskvalitet?

For meg er kaffe uten "något attåt" nesten en straff. Og jeg trenger en liten oppmuntring når blodsukkeret faller en stund etter arbeidsdagens høydepunkt (lunsjen, for den som lurte). Hvor interessant er den flate magen da? Ikke i det hele tatt!

Kaffe sjokolade tulipaner.jpg

Når jeg trøtt og sliten etter en lang arbeidsuke kommer hjem fredag kveld, kan jeg da kose meg med den flate magen min? Overhodet ikke. Men jeg vet om mye annet jeg kan kose meg med.

Den gylne middelvei

Selvfølgelig er det ikke bra å bære på for mange ekstra kilo, hverken rundt midjen eller andre steder. Vi bør spise og drikke med måte, og vi bør holde oss i aktivitet. Det jeg er opptatt av er at det finnes et ideal som er nesten umulig å oppnå for vanlige kvinner med en normal livsstil. Og dette er heller ikke aldersbetinget. De fleste er faktisk ikke skapt med flat mage, enten man er ung eller gammel.

Noen søk på nettet for å finne grunnen til at flat mage er dagens trend og det eneste jeg fant var et utall måter å bli kvitt den på. Du kan trene den flat, spise den flat og operere den flat.

Men det aller beste rådet jeg fant - hvis du ikke vil at alderstillegget ditt skal synes for mye - er å kle den bort. Dét var et godt råd!

Jeg skal derfor ikke på noen kur eller diett av noe slag. Jeg skal fortsette å spise forholdsvis sunt og kose meg litt innimellom, fortsette å trene og holde meg i aktivitet, og ellers la magen være som den er. Å tyte ut på midten er en del av det å bli eldre. Hvis det eventuelt skulle bli nødvendig, så kler jeg magen bort. Forsakelsene som skal til for å oppnå drømmemagen er jeg ikke villig til å ta! Jeg har bare ett liv, og de årene jeg har igjen skal jeg ikke bare jobbe og slite, men kose meg litt også - med måte.

Husk på alle de kvinder på Titanic, som vinkede dessertvognen bort.
— Erma Bombeck

Hvor det ble av drømmen om flat mage, sa du? Den er der fremdeles.

Who the f... is Ovanda?

Who the f... is Ovanda?

Stolpejakten 2018 er snart i gang!

Stolpejakten 2018 er snart i gang!