Ann Katrin Johansen.png

Velkommen!

Er du lei av å gjøre ting alene fordi du ikke kjenner noen som liker det samme som deg?

Da trenger du å fylle opp vennekontoen din litt 🌺

Men det holder ikke bare å være blid og positiv og by på seg selv for å få nye venner.

Du trenger noe godt verktøy i tillegg.

For riktig verktøy er halve jobben, ikke sant?

Jeg lærer deg hvordan du kan bruke internett og sosiale medier, for eksempel Facebook, til å finne andre voksne som er midt i blinken for deg!

Du kan begynne med å ta testen Finn den rette vennetypen for deg!

Hilsen Ann Katrin

Å lese blogg passer nesten alltid

Å lese blogg passer nesten alltid

Lese+blogg.jpg

Blogginnlegg er som regel ganske korte tekster. Det finnes selvfølgelig unntak, men innleggene er ofte på maks 2000 ord og tar bare noen minutter å lese.

Når du finner blogger som skriver om noe som interesserer deg, kan du få mye informasjon på kort tid. Derfor kan du også følge og lese flere blogger.

En av mine lesere fortalte at hun hadde lest Hann uten Tider mens hun satt på toget. (Det handler om en svarthvit fluesnapper som skulle finne seg kone.)

Det fikk meg til å tenke litt. Når passer det egentlig å lese blogg?

Fordi et blogginnlegg ikke tar allverdens tid å lese, vil jeg si at det passer nesten alltid. Her er noen eksempler:

  • Når du venter på legekontoret. Det kan som kjent ta sin tid.

  • Når du venter på tannlegekontoret, så slipper du å grue deg.

  • Når du sitter på T-bane, buss eller tog, så slipper du å kjede deg.

  • I reklamepausen når du ser på TV. Det er bare én ting å si om TV-reklame; det er irriterende.

  • Når du søker informasjon om et eller annet emne, for eksempel reiser, fotografering, kakebaking etc.

  • Når du ønsker inspirasjon til en ny aktivitet.

  • Når du vil finne nye venner.

Hva er en blogg?

Ordet blogg er satt sammen av ordene web, det vil si World Wide Web (www.) og logg (lagrete data i kronologisk rekkefølge).

Hvis du har en blogg kan du skrive akkurat hva du vil. Det er nesten som en dagbok. Men siden den ligger på internett kan det du skriver leses av hvem som helst.

Lesetips: Wikipedia har en mer nøyaktiv beskrivelse av hva en blogg er.

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Noen bloggere skriver om seg og sitt. Det er disse bloggene som ligner mest på dagbøker. De er litt sånn “i dag gjorde jeg ditten og tenkte datten”.

Andre bloggere deler av egne erfaringer og kunnskap for å gi noe av verdi til leserne. Det kan for eksempel være reisetips, hagetips eller tips om oppussing.

I dag kan du finne en blogg om det meste.

På Fortell det til Ovanda motiverer jeg voksne mennesker til å finne nye aktiviteter og venner. Og jeg lærer bort hvordan du kan bruke internett og sosiale medier til nettopp det.

Noen blogger har salgsannonser, mens andre ikke har det.

Leserne kan kommentere både innleggene på bloggen og hverandres kommentarer.

Og ikke alle er rosa

Du har sikkert hørt om rosablogger? Dette er ofte blogger drevet av unge kvinner som blant annet skriver om sminke, mote, skjønnhet og trening. Og noen skriver også om plastiske operasjoner og andre måter å endre utseende på, dessverre.

Men det finnes tusenvis av andre typer blogger som drives av kvinner og menn i alle aldre. Og de skriver om alt mulig rart.

Det finnes en blogg for det meste

Uansett hva du er interessert i, er jeg sikker på at du kan finne en blogg om akkurat det. Vi er mange som er glad i å reise. Hva med å finne reiseblogger som kan gi deg førstehånds informasjon og tips om land og byer du har tenkt å besøke?

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

På reiseblogger kan du også få pakketips og annen nyttig informasjon i forbindelse med reiser. Forsøk å google blogg og reiser, og se om du finner noe spennende.

Tips: Tenk koffert

Bloggere tilbyr også kurs

Da jeg begynte å blogge var kurs i blogging noe av det første jeg søkte etter på nettet. Det ligger nemlig mye mer jobb bak en blogg en det man skulle tro. Det er fryktelig mye å lære i starten.

Noe av det første jeg fant da jeg begynte å søke var Blogg bedre. Kvinnen bak Blogg Bedre heter Lene. Hun har laget et supert kurs for ferske bloggere - og det er til og med gratis. Gjett om jeg ble begeistret!

De er både her og der

De fleste bloggere promoterer bloggen sin gjennom Facebook, Instagram og andre sosiale medier. Det er viktig å være der leserne er.

Dette gjelder også Fortell det til Ovanda. Den ligger her på Facebook og her på Instagram. Følg meg gjerne! Det vil komme flere innlegg om hvorda du kan finne nye aktiviteter og venner.

Blogging er deling

Det finnes altså masse kunnskap og informasjon som bloggere deler med leserne sine. I tillegg til bilder, humor og gode historier. 

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Det er smart å skrive seg på e-postliste når du finner blogger du liker. Det gjør du ved å si jatakk til å abonnere på nyhetsbrev.

Da lar du nye tips og gode historier komme til deg i stedet for å bruke tid på å lete etter dem. Eller risikere å gå glipp av noe spennende eller interessant.

Lesetips: 9 grunner til å skrive seg på nyhetsbrev

Fordi det ligger mye arbeid og mange forberedelser bak hver blogg og hvert innlegg, setter alle bloggere stor pris på hver eneste en som klikker seg inn og leser - og skriver seg på e-postlisten. Og vi ELSKER de som deler innleggene våre.

Det eneste som ikke blir mindre av å deles, er kunnskap.

Kjenner du noe som kunne ha nytte av å lese dette innlegget? Det er deleknapper nederst i innlegget.

Takk for at du liker og deler med andre! 🌺

Visste du at Fortell det til Ovanda også er på Facebook? Det er veldig hyggelig om du liker og følger siden.

Eller enda bedre: Meld deg inn i Facebook-gruppa Ovandas venneklubb for voksne her. Der lærer du mer om hvordan du kan bruke internett og sosiale medier til å finne de riktige vennene og aktivitetene for deg.

Under menyen (tre streker) øverst til venstre på PC og nederst til venstre på mobil ligger det flere innlegg og venter på deg.

Du kan også følge Fortell det til Ovanda på Bloglovin.

Husker du spretterten?

Husker du spretterten?

Husker du paradis?

Husker du paradis?