Ann Katrin Johansen.png

Velkommen!

Er du lei av å gjøre ting alene fordi du ikke kjenner noen som liker det samme som deg?

Da trenger du å fylle opp vennekontoen din litt 🌺

Men det holder ikke bare å være blid og positiv og by på seg selv for å få nye venner.

Du trenger noe godt verktøy i tillegg.

For riktig verktøy er halve jobben, ikke sant?

Jeg lærer deg hvordan du kan bruke internett og sosiale medier, for eksempel Facebook, til å finne andre voksne som er midt i blinken for deg!

Du kan begynne med å ta testen Finn den rette vennetypen for deg!

Hilsen Ann Katrin

Innholdsrikt liv med de riktige aktivitetene

Innholdsrikt liv med de riktige aktivitetene

Bildet er tatt av B. Schmidt fra Pixabay

På den ene siden er noe av det beste med å bli eldre å få mer tid til egne ting. Men på den annen side kan det også være noe av det vanskeligste. For hvilke aktiviteter er det vi får mer tid til?

Hvis du har hatt travle år med hus og hjem, barn og barnebarn og full jobb i tillegg, så har kanskje andre aktiviteter blitt borte for deg på veien. Men det går fint an å finne dem igjen, eller finne helt nye aktiviteter som er midt i blinken for deg nå i voksen alder.

Apropos midt i blinken, kanskje bueskyting kunne være noe? Her får du en oversikt over alle klubbene fra Norges bueskytterforbund.

Bildet er tatt av irinakeinanen fra Pixabay

Kurs er ikke kurs og trening er ikke trening

Har det hendt at du har meldt deg på kurs du ikke fullførte? Eller vært støttemedlem på et treningssenter i en periode?

Det kan være flere grunner til at du har opplevd dette eller noe lignende.

En av grunnene kan være at du ikke var interessert i kurset i første omgang. Men du hadde hørt at det var et bra kurs, og du vil gjerne være aktiv og lære noe nytt. Eller kanskje du meldte deg på fordi venninnen din spurte om du ville være med. Det er jo så hyggelig å gjøre ting sammen med andre.

Innerst inne hadde du ikke lyst til å trene på treningssenter heller. Men trening er viktig, og «alle andre» trener så svetten siler. Og hvem vil vel ikke være frisk og sprek?

Men hvis du vil ha et mer innholdsrikt liv, så må du finne de aktivitetene du er interessert i og har behov for, og ikke bry deg om hva andre gjør. For hvis det skal bli virkelig sving på sakene, må det være noe du gleder deg til, ikke noe du gruer deg å gjøre.

Tips til å finne de riktige aktivitetene for deg får du her: Slik finner du den perfekte aktiviteten for deg

Bildet er tatt av Vic Padilla fra Pixabay

Den riktige aktiviteten for deg

Det er ingenting i veien for at du også kan lære nye ting og holde deg i form. Du kan lykkes med både kurs og trening hvis det er det du vil. Og føle at livet ditt er rikt og spennende! Men da må du riste deg løs fra andres gjøren og laden og forsøke å finne din egen vei.

Hvis du vil lære deg selv å kjenne, så legg merke til hva du helst og oftest tenker på.
— Jean Paul

Hva har DU behov for for at livet ditt skal bli mer innholdsrikt?

Svaret ligger inne i deg selv. Hvis det er noen som vet hva du trenger, så er det du.

Noen ganger blir vi så påvirket av hva de rundt oss gjør og mener at vi ikke hører den indre stemmen vår. Det er så lett å følge strømmen. Det er som om det blir et kvalitetsstempel på ting når det er mange andre som holder på med noe. For det kan jo ikke være så mange som tar feil?

Jeg skal fortelle en historie fra mitt eget liv som kan illustrere hva jeg mener:

For noe år siden skulle moren min og jeg ta oss en ferietur. Det var på den tiden trenden sa at man skulle reise til steder få (eller helst ingen) hadde vært før (1998). Jo mindre og mer uberørte steder, jo bedre. Og vi er jo kvinner i tiden og vil gjerne følger med.

Nå er ikke vi så tøffe at det ble snakk om å besøke regnskogen i Amazonas eller dra på safari i Afrika. Men jeg mente (for det var jeg som mente det) at vi i alle fall ikke skulle besøke de store turistmaskinene. Det var “ut”. Nå var det på tide å besøke en bitteliten idyllisk gresk øy som turismen ikke hadde «ødelagt» ennå. Det var på tide å oppleve noe ekte og autentisk, for ekte og autentisk er bra. Basta.

Som sagt så gjort. Vi dro til et lite sted på Korfu. Det var så lite at reiseoperatørene ikke hadde tatt seg bryet med å sette opp kontor der. Og det i seg selv var et godt tegn på at vi hadde tatt et klokt valg. Haha…

Det var forresten den gangen mamma hadde fruktkniv i håndbagasjen. Det syntes ikke sikkerhetskontrollen på Gardermoen var noen god idé. Siden mamma insisterte på at hun trengte den kniven, foreslo de å sende den separat i en egen liten eske. Men vi så den aldri igjen.

Lang historie kort. Der satt vi etterhvert på det trøtteste stedet vi noen gang hadde vært. Vi var omtrent de eneste gjestene på det lille familiedrevne hotellet. Stort sett var vi de eneste gjestene på tavernaen også. (Beklager dårlige bilder, men dette var tross alt i 1998.)

Mor og datter “trender” i Hellas. Foto: Ukjent greker, 1998

Mor og datter “trender” i Hellas. Foto: Ukjent greker, 1998

For en observatør som meg, ble det ikke stort å observere. Mamma kjenner jeg ganske godt fra før, og jeg kunne ikke sitte og stirre på henne hele uka heller. Solbriller eller ei.

Om natten lå vi søvnløse på grunn av et spebarn med kolikk et eller annet sted i nærheten. (Sa jeg ferie?)

Om dagen gjorde vi for så vidt som vi pleier på Syden-tur. Men om kvelden ble det ganske kjedelig. Det var ingen hyggelige restauranter eller barer med litt futt og fart. Takke meg til tut og kjør på Gran Canaria eller noe sånt! Det hadde muligens vært litt mer i vår gate, selv om vi ikke er de største festløvene heller.

Ekte og autentisk kan være spennende - som for eksempel den dagen jeg holdt på å drukne og da mamma trodde vi ble kidnappet av en drosjesjåfør. Men ellers skjedde det ikke stort.

For skams skyld må jeg legge til at det var et vakkert sted. Og mamma og jeg har det alltid hyggelig og morsomt sammen. Vi hadde en fin ferie, men to damer i sin beste alder hadde nok trengt litt mer action.

- Tror du er plass til oss her? - Foto: Lillian Johansen, 1998

- Tror du er plass til oss her? - Foto: Lillian Johansen, 1998

Kjenn derfor etter hva som er riktig for deg og hva du har behov for, og ikke bare følg strømmen. Du er kanskje som alle andre noen ganger, men ikke alltid.

Da jeg noen år senere skulle til Thailand med en venninne, var det flere som sa: - Jammen, der har jo ALLE vært! Da svarte jeg: - Men JEG har jo ikke vært der! Ferdig snakka. Da hadde jeg lært å ta mine egne valg helt uavhengig av trender eller andres synspunkter.

Men det var meg, så tilbake til deg. Det er fint – og viktig – å la seg motivere og inspirere av andre, men det kan fort bli feil hvis det du hører og ser ikke harmonerer med dine interesser og dine behov. Lager budskapet gjenklang i deg? Gjør det ikke det, kan du risikere å ende opp både skuffet og blakk, og like tom og kjedelig liv.

En annen ting er at du må forsøke å fri deg fra andres forventninger til hva du bør gjøre. Det er bare du som vet hva som er riktig for deg, og det er bare du som kan gjøre det. Hvis noen ikke er enig, så be dem ta seg en bolle.

Følg din egen vei og la folk snakke.
— Dante Alighieri

Når livet igjen blir innholdsrikt og gøy

Når du velger aktiviteter etter egne interesser og behov, blir du oppslukt av det du gjør og kommer i den herlige tilstanden flyt (Wikipedia).

Kurs, trening og andre aktiviteter går av seg selv når det er lystbetont. Du føler deg motivert og inspirert. Du orker mer, lærer lettere og opplever mestring, som også er en god følelse. Livet blir igjen innholdsrikt og et spennende sted å være!

Og hvis du kjenner god etter, vil du merke at du ler oftere enn før også.

Bildet er tatt av silviarita fra Pixabay

Lesetips: Derfor bør du ha minst én inspirerende aktivitet i livet ditt

Når du har et innholdsrikt liv med interessante aktiviteter, blir det også lettere å treffe mennesker som kan bli gode venner. Folk som er interessert i det samme har som regel mye å snakke om og ikke minst lære av hverandre.

Det er lettere å utvikle vennskap når vi har felles interesser.
— Ovanda

Hvilken aktivitet drømmer du om? Hvilken aktivitet tror du kan gi deg et mer innholdsrikt liv?

Ønsker du flere tips og inspirasjon? Last ned Ovandas gratis inspirasjonshefte for å finne nye venner og aktiviteter her:

Synes du dette var en nyttig artikkel som flere bør få glede av? Da bør du dele den med flere 🌺

Deleknappene ligger helt nederst på siden sammen med kommentarfeltet.

Du kan også følge Fortell det til Ovanda på Bloglovin.

Mine beste tips for å få et mer sosialt liv

Mine beste tips for å få et mer sosialt liv

Du kan bruke begrensningene dine til å få et mer aktivt liv

Du kan bruke begrensningene dine til å få et mer aktivt liv