Ann Katrin Johansen.png

Velkommen!

Er du lei av å gjøre ting alene fordi du ikke kjenner noen som liker det samme som deg?

Da trenger du å fylle opp vennekontoen din litt 🌺

Men det holder ikke bare å være blid og positiv og by på seg selv for å få nye venner.

Du trenger noe godt verktøy i tillegg.

For riktig verktøy er halve jobben, ikke sant?

Jeg lærer deg hvordan du kan bruke internett og sosiale medier, for eksempel Facebook, til å finne andre voksne som er midt i blinken for deg!

Du kan begynne med å ta testen Finn den rette vennetypen for deg!

Hilsen Ann Katrin

9 steder du kan finne nye venner som voksen

9 steder du kan finne nye venner som voksen

Venner voksen.jpg

Det har kanskje vært vanskelig å pleie vennskap de siste årene? Jobb og familie har tatt det meste av tiden. Men nå lever barn og barnebarn sitt eget liv og trenger ikke så mye oppfølging lenger, og du har fått mer tid til deg selv

Da kan være behov for noen nye venner, selv om du er voksen.

Benytt sjansen, sier jeg, nå er det din tur!! Verden er full av spennende mennesker og morsomme aktiviteter. Det gjelder bare å finne dem.

Vet du hvor du skal lete?

Det er nok noen som tror at det er vanskelig å få nye venner som voksen. Men det behøver ikke være det. En ting som er sikker, er at det er flere enn deg som ønsker seg et større nettverk. En annen ting er at det er mange voksne som ikke vet hvor de kan finne, ikke bare nye venner, men de rette vennene for seg.

Den som leter vil finne nye venner

Derfor har jeg laget en oversikt med tips til steder hvor du kan finner nye venner. Vi begynner jakten i de mer hjemlige trakter og så jobbe vi oss utover:

1. Nye venner i familiekretsen?

Har du noen nære eller fjerne slektninger som også trenger mer selskap? Folk er ikke bestandig så travle (eller populære) som det kan virke som.

Hva om du forhører deg i den innerste kretsen om det er noen som har lyst til å finne på noe sammen med deg?

2. I nettverket ditt kan du finne venner

Det samme gjelder det nettverket du allerede har. Er det noen der du kunne tenke deg å tilbringe mer tid sammen med? Gjerne noen du har felles interesser med, slik at dere kan gjøre noe sammen som begge har glede av.

Du vet det ikke før du har spurt!

Venner å ha det gøy med!

Venner å ha det gøy med!

3. Fra kollega til venn

Det er litt av hvert som kan oppstå på en arbeidsplass. Både kjærlighet og nye vennskap. Det er i grunnen ikke så rart. Kollegaer er ofte de menneskene vi tilbringer mest tid sammen med i løpet av en uke.

Foreslå en aktivitet hvis du har en kollega du liker godt og kunne tenke deg å bli bedre kjent med.

4. Gamle venner kan bli som nye

Tenk tilbake til tiden før jobb, barn og barnebarn la beslag på det meste av tiden din. Kanskje du hadde noen gode venner som du mistet kontakten med?

Ta en telefon eller send en hyggelig melding og hør om dere skal møtes igjen. Eller se om du kan finne dem på Facebook. Du vet, “alle” er på Facebook i dag.

5. Mange blir gode venner med naboen

Er det ikke rart hvor sjeldent vi ser naboene våre? Selv for de som bor i blokk kan det gå vinter og vår mellom hver gang de møter en nabo.

Gudskjelov, vil kanskje noen si, men det kan være flere fordeler med å ha venner i umiddelbar nærhet. Det er kort vei til et hyggelig avbrekk i hverdagen  – og kort vei hjem fra selskap eller fest. Tenk hva du vil spare i drosjeutgifter!

6. Kurs er et supert sted å finne nye venner

Kurs er tingen for å få nye venner som voksen! Hvorfor? Fordi det er lettere å utvikle vennskap når vi gjør noe sammen.

Hvis du melder deg på kurs i slektsforskning for eksempel, har du garantert mye å snakke med de andre kursdeltakerne om.

Foreslå en kaffe eller et måltid etter kurset for å dele tips og råd til å finne fram i Digitalarkivet eller gamle kirkebøker.

Det er mange som får nye venner på kurs.

Og noen finner navn til bloggen sin. Jeg fant navnet Ovanda i en kirkebok da jeg en sommer med dårlig vær holdt på med slektsforskning. Jeg skrev det ned fordi jeg synes det var et originalt og fint navn. Ikke visste jeg at jeg et par-tre år etter skulle bli blogger!

Du finner både tradisjonelle kurs og nettbaserte kurs på internett.

Finn nye venner på kurs!

Finn nye venner på kurs!

7. Foreninger og organisasjoner

Det er også lettere å få nye venner når vi jobbe sammen mot et felles mål. Å melde seg inn i en forening eller organisasjon som holder på med noe du er eller kan bli engasjert i, kan også være en måte å få et større nettverk.

Bruk internett for å se hva som finnes i nærheten av der du bor.

8. Nettsteder for voksne som søker nye venner

Her har jeg samlet noen nettsteder som er laget for at folk skal finne hverandre:

  • aktivitetsvenner.no – Dette et nettsted hvor du kan bli kjent med nye mennesker som liker det samme som deg. Er du f.eks. ny i byen? Eller har du tro på at like barn leker best?

    Jeg har skrevet litt mer om aktivitetsvenner.no tidligere også. Det kan du lese her: Slik kan du få nye venner som voksen

  • sidetmedord.no – Dette nettstedet har noe som heter Vennetjenesten. Det er en tjeneste som gjør det mulig å legge andre brukere av forumet til som venn.

    På den måten kan dere sende hverandre meldinger uten innsyn fra andre.

  • turvenn.no  – Dette er en møteplass for de som liker turer, fjell, natur og friluftsliv. Her kan du søke etter turfølge, få nye venner eller finne kjærligheten. Lave kostnader står det på forsiden.

  • venneportalen.no – Her kan du legge ut annonser slik vi gjorde i aviser og ukeblader før internett. Du kan annonsere etter for eksempel Venninne, Kamerat , Brevvenn eller Reisefølge.

    Dessverre er ikke medlemskapet her helt gratis, men dyrt er det ikke.

9. Sosiale medier – Facebook

Sosiale medier er det perfekte verktøyet for å få et større nettverk. Og i dette blogginnlegget vil jeg bruke Facebook som eksempel.

De fleste har jo fått med seg at Facebook kan brukes til å finne gamle venner. Men det er mulig å finne splitter nye venner der også. Det er faktisk mange måter å gjøre det på, og i artikkelen 7 måter du kan finne nye venner på Facebook får du mine beste tips.

Bruk Facebook for å finne nye venner, ikke bare for å holde kontakten med de gamle

Bruk Facebook for å finne nye venner, ikke bare for å holde kontakten med de gamle

Hvis du søker på venner, vil du se at det finnes grupper som Venner i nærheten, Gode venner og Vi som søker nye venner i Norge.

Nå finnes det også en gruppe på Facebook som heter Ovandas venneklubb for voksne, som jeg er gruppeadministrator for. Der kan du lære hvordan du bruker internett og sosiale medier til å finne nye aktiviteter og venner. Du kan også komme i kontakt med andre i samme situasjon som deg. Du er velkommen! Husk å svare på medlemskapsspørsmålene.

Hvis du ønsker å finne folk som er interessert i det samme som deg, er det stor sjanse for at du finner en gruppe for det på Facebook.

Etter hva jeg kan se finnes det minst seks grupper for slektsforskning.

Du kan også opprette din egen gruppe og invitere folk hvis du ønsker det.

Som du ser, det mangler ikke muligheter. Det det står og faller på, er din egen innsats. Men hvis du tar action og er positiv og hyggelig, så klarer du det helt sikket!

Den som venter blir ofte sittende der – uten nye venner

Du har hørt om han som satt ved siden av brødboksen og sultet ihjel?

Ikke bare sitt med telefonen i hånda eller PC-en på fanget hvis du synes livet er litt kjedelig eller ensomt. Bruk dem!

Gjør deg synlig og tilgjengelig for nye venner og opplevelser. Du kan ikke regne med at andre gir deg det du trenger hvis du ikke forteller hva det er.

Jeg vet at det som kanskje holder deg litt igjen, er redselen for avvisning. Hvis du vil ha 6 tips til hvordan du selv kan tåle avvisning litt bedre og 6 tips til skånsom avvisning, så les Derfor er avvisning bra når du skal finne de rette vennene.

Synes du det er vanskelig å komme i gang?

Flere tips får du her:

Sosialt liv er viktig for livskvaliteten

Det er mange helsemessige fordeler med å ha venner. Faktisk blir det sagt at venner er viktigere for helsa enn både kosthold og trening.

Nå vet ikke jeg om det stemmer, men å ha gode venner må da være minst like morsomt!

 Lykke til!


Her kan du laste ned en PDF med tips som du også kan skrive ut:

Helt til slutt deler jeg lenke til et innslag til TV2s God morgen Norge fra 6. mars 2018. Det heter også Slik får du nye venner som voksen.


Visste du at Fortell det til Ovanda også er på Facebook?

Takk for at du liker og deler! 🌺

Du finner flere innlegg under menyen (tre streker) øverst til venstre på PC og nederst til venstre på mobil.

Du kan også følge Fortell det til Ovanda på Bloglovin.

Drømmer du om et liv med morsomme aktiviteter og venner?

Drømmer du om et liv med morsomme aktiviteter og venner?

Slik kan du motivere deg selv

Slik kan du motivere deg selv