Ann Katrin Johansen.png

Velkommen!

Er du lei av å gjøre ting alene fordi du ikke kjenner noen som liker det samme som deg?

Da trenger du å fylle opp vennekontoen din litt 🌺

Men det holder ikke bare å være blid og positiv og by på seg selv for å få nye venner.

Du trenger noe godt verktøy i tillegg.

For riktig verktøy er halve jobben, ikke sant?

Jeg lærer deg hvordan du kan bruke internett og sosiale medier, for eksempel Facebook, til å finne andre voksne som er midt i blinken for deg!

Du kan begynne med å ta testen Finn den rette vennetypen for deg!

Hilsen Ann Katrin

Ovandas 10 mest populære blogginnlegg i 2020

Ovandas 10 mest populære blogginnlegg i 2020

Nyhetsbrev kan gi deg gratis kunnskap

Nyhetsbrev kan gi deg gratis kunnskap

I en travel hverdag kan det være vanskelig å få med seg alt. Jeg har selv en god del uåpnet e-post i innboksen min. Ikke fordi jeg ikke er interessert, men fordi jeg rett og slett ikke har hatt tid til å lese dem.

Det er forresten ikke helt riktig at de er ulest til tross for at de er interessante. Innboksen min er full av e-post som er helt uten verdi for meg, men det skal jeg komme tilbake til.

I tillegg til mine 10 mest leste innlegg i 2020, skal du i denne artikkelen få noen enkle tips til hvordan du kan få kontroll på innboksen din, slik at du ikke går glipp av viktig informasjon.

De 10 mest leste innleggene i 2020

Oversikt kan gi nyttig kunnskap. Og i dette tilfellet er det viktig for meg å vite hva leserne mine ønsker å lese om.

Som du ser av lista under, så handler 4 av 10 innlegg om vennskap. Det er ikke overraskende i og med at det er hovedtemaet på bloggen. Men det er viktig for meg å vite det, for da kan jeg skrive mer om dette temaet.

Hvis du med jevne mellomrom får nyhetsbrev fra Fortell det til Ovanda, har du kanskje lest de fleste av innleggene jeg delte i fjor. Eller er det noen av dem som har forsvunnet i mengden, eller blitt utsatt på ubestemt tid?

Det har også kommet en del nye abonnenter til i løpet av året. Derfor har jeg laget denne oversikten, slik at du som har hatt det travelt eller du som har kommet til underveis, kan få med deg de mest leste.

Klikk på tittelen for å lese innlegget. Klikk på kategorien, for å se andre innlegg om det samme temaet:

1. Slik kan du få nye venner som voksenKategori: Vennskap

Dette blogginnlegget er essensen av hva Fortell det til Ovanda handler om. Her finner du tips om hvor du kan finne nye venner, nettsteder for vennskap og litt hvordan du gjør det.

2. Husker du sanglekene? - Kategori: Husker du ...?

Før jeg begynte å skrive om nye venner og aktiviteter i voksen alder, skrev jeg litt av hvert annet. Blant annet noen artikler som ser tilbake på barndom og ungdom. Jo eldre vi blir, jo morsommere er det å minnes yngre år.

I dette innlegget deler jeg noen av de mest kjente sanglekene vi lekte som barn. Husker du noen av dem?

3. Slik kan du møte nye og gamle venner i korona-tiden - Kategori: Vennskap

Det ble litt vanskelig å oppfordre til å finne nye venner på de mer tradisjonelle måtene da korona gjorde sitt inntog. Men jeg er av den oppfatningen at vi ikke kan slutte å være sosiale, men heller finne nye, trygge måter å gjøre det på. Jeg viser deg noen av dem her.

4. Blir det tomt i stua i julen? Det er opp til deg selvKategori: Motivasjon

Jul er tradisjoner. Men tradisjoner kan som alt annet endres på. Du ikke feire jul med noen hvis du foretrekker å feire alene. Og du kan feire jul med venner i stedet for familie hvis det er det du vil. Du bestemmer (i hvert fall litt).

5. 9 steder du kan finne nye venner som voksen - Kategori: Vennskap

- Hvor er alle de andre? er det mange voksne som spør seg. Da vi var yngre, fikk vi nye venner i nabolaget, på skolen og gjennom fritidsinteresser. Tips om steder du kan finne nye venner i voksen alder får du her.

Blogginnlegg være både lærerik, morsom og hyggelig lesning

Blogginnlegg være både lærerik, morsom og hyggelig lesning

6. Husker du minneboka? - Kategori: Husker du ...?

Å lese om minnebokas historie og noen av de gamle diktene som ble skrevet i minnebøkene, har også vært populær lesning. Hadde du minnebok, og har du klart å ta vare på den? Jeg har dessverre ikke min lenger, og det er jeg litt lei meg for.

7. Det er ikke vanskelig å få mer innhold i livetKategori: Motivasjon

Det er ingenting som er vanskelig når du vet hva du skal gjøre. I denne artikkelen får du noen av mine tips for å få et mer innholdsrikt liv. Når jobben går sin gang og barn og barnebarn lever sine egne liv, da kan det faktisk ta litt tid å finne noe meningsfullt å fylle tiden med.

8. Husker du paradis? - Kategori: Husker du ...?

Jeg hoppet mye paradis da jeg var jentunge på 1960-tallet. Det var så gøy! Hoppet du paradis? Her får du et lite tilbakeblikk på paradis og noen av de andre lekene fra yngre dager.

9. 7 måter du kan finne nye venner på FacebookKategori: Sosiale medier

Dette innlegget er det nok mange som har fått nytte av i året som har gått. Facebook er det perfekte stedet å finne nye venner og aktiviteter, ikke bare holde kontakten med gamle venner og familie. Et sosialt nettverk på nettet kan være et godt supplement både i korona-tiden og ellers.

10. Derfor er avvisning bra når du skal finne de rette vennene - Kategori: Vennskap

Jeg hører ofte at det er vanskelig å få nye venner som voksen. Da jeg undersøkte dette litt nærmere, oppdaget jeg at en av vanskelighetene er at mange er redd for å bli avvist. Men avvisning er ikke bare negativt. Og hvorfor kan du lese her.

Få kontroll på e-posten og du finner de nyttige blogginnleggene

Som jeg nevnte innledningsvis, er det ikke alle e-postene mine som er like viktige for meg. Derfor er det ikke bare tiden som har gjort at jeg ikke har fått lest alle sammen. Det er jo så utrolig mange av dem!

Kunnskap i hodet og ikke bare i innboksen

Kunnskap i hodet og ikke bare i innboksen

Ett av nyttårsforsettene mine i år er derfor å bare abonnere på nyhetsbrev som gir meg informasjon eller underholdning som jeg virkelig trenger og vil ha. Derfor har jeg brukt litt tid nå på nyåret til å avslutte abonnementene på de nyhetsbrevene jeg har mottatt og ikke åpnet.

Det var litt av en jobb, men for en god følelse etterpå!

Det er spesielt én viktig grunn til å avslutte abonnementer på nyhetsbrev:

Det er for å unngå at de viktige, nyttige og morsomme e-postene forsvinner i mengden. For når det blir for mye av noe, så mister vi oversikten. Og så mister vi motet. Når e-postene har hopet seg opp over tid, ender det gjerne med at de blir liggende uåpnet til du endelig får tatt den store og kjedelig jobben å slette dem. Da risikerer du også å slette informasjon du kunne hatt nytte og glede av.

Informasjon du ikke leser blir ikke til kunnskap. Den fyller bare opp innboksen din og skaper rot og uorden.

Slik gjør du for å få oversikt og holde orden i innboksen din

Jeg anbefaler deg derfor å

  • gå gjennom innboksen din og si opp alle abonnementer på nyhetsbrev som du ikke har noen interesse av.

  • lese e-postene dine etter hvert som de kommer.

  • slette de e-postene du ikke trenger å oppbevare etter at du har lest dem.

  • lage mapper til de e-postene du skal ta vare på og arkivere dem der.

  • gå gjennom e-posten din noen ganger i året får å skape god orden og oversikt.

Da unngår du «information overload», det vil si at du blir overveldet av for mye informasjon, samtidig som innboksen din blir overbelastet. I stedet får du en ryddig og oversiktlig innboks.

Det blir lett å finne tilbake til viktig informasjon og dokumenter når du trenger det.

Hvis du vil ha flere tips om dette temaet, kan du lese innlegget om 9 grunner til å abonnere på de riktige nyhetsbrevene.

Hvordan har din innboks det for tiden? Er den stappfull eller venter den på nytt, morsomt og lærerikt innhold?


Hvis du nå tar et skippertak i innboksen din, så håper jeg virkelig ikke at du sier opp abonnementet på nyhetsbrev fra Fortell det til Ovanda!

Grunnen til at jeg forteller deg dette med ryddig e-post, er jeg så gjerne vil at du skal åpne og lese e-postene fra meg også i 2021. Da får du lære mer om hvordan du kan bruke internett og sosiale medier til å finne de rette vennene og aktivitene for deg.

Abonnerer du ikke på nyhetsbrev fra Fortell det til Ovanda? Da kan du registrere deg her:

Synes du dette var et nyttig innlegg som flere bør få glede av? Da må du gjerne dele det med flere 🌺

Deleknappene ligger helt nederst på siden sammen med kommentarfeltet. Takk skal du ha!

Visste du at Fortell det til Ovanda også er på Facebook? Det er veldig hyggelig om du liker og følger siden.

Eller enda bedre: Meld deg inn i Facebook-gruppa Ovandas venneklubb for voksne her. Der lærer du mer om hvordan du kan bruke internett og sosiale medier til å finne de riktige vennene og aktivitetene for deg.

Du kan også følge Fortell det til Ovanda på Bloglovin.

6 aktiviteter som kan gjøre deg glad

6 aktiviteter som kan gjøre deg glad

Hvordan få nyttårsforsetter til å bli varige endringer - Jo, det går an!

Hvordan få nyttårsforsetter til å bli varige endringer - Jo, det går an!