Ann Katrin Johansen.png

Velkommen!

Er du lei av å gjøre ting alene fordi du ikke kjenner noen som liker det samme som deg?

Da trenger du å fylle opp vennekontoen din litt 🌺

Men det holder ikke bare å være blid og positiv og by på seg selv for å få nye venner.

Du trenger noe godt verktøy i tillegg.

For riktig verktøy er halve jobben, ikke sant?

Jeg lærer deg hvordan du kan bruke internett og sosiale medier, for eksempel Facebook, til å finne andre voksne som er midt i blinken for deg!

Du kan begynne med å ta testen Finn den rette vennetypen for deg!

Hilsen Ann Katrin

Hvordan du kan finne nye venner på sosiale nettsider

Hvordan du kan finne nye venner på sosiale nettsider

Bildet er tatt av Send $5 fra Pixabay.

Bildet er tatt av Send $5 fra Pixabay.

Folk du treffer på sosiale nettsider kan bli like gode venner som folk du treffer andre steder. Jeg vil påstå at nettvenner faktisk kan bli enda bedre venner.

Å finne venner på nettet er en ny og smart måte å få venner på. Grunnen er at moderne teknologi gir deg mulighet til å tiltrekke deg de riktige menneskene. De du ønsker å bli kjent med. Mennesker du har noe til felles med eller som kan tilføre deg noe nytt.

Kommunikasjon, humor, vennskap og samvær er som det alltid har vært. Det er bare kanalene og måten å finne hverandre på som er ny, og det kan du lære deg.

Hvis du våger å være litt synlig, så vil kanskje noen forlate deg. Men de som blir igjen, er verdt alle som gikk.
— Karsten Isachsen

Hvor ble de av alle sammen?

Da du var yngre traff du både nye og gamel venner stadig vekk. Men det skjer noe med oss når vi blir eldre. Livet går over i en ny og roligere fase. Og noen noen ganger kan den fasen bli litt i roligste laget.

Det kan være mange grunner til at vi har behov for å fylle på med nye venner. Noen mister venner når de blir skilt. Andre kan miste venner fordi de flytter og avstanden blir for stor. Det kan også hende du har gode venner, men ingen som er interessert i det samme som deg.

Grunnen er for så vidt ikke så viktig, men du føler at livet er blitt litt innholdsløst. Du sitter hjemme og savner noen å gjøre morsomme ting sammen med. Du savner å ha noen å snakke med om det som opptar deg. Du savner at det skjer noe i livet ditt.

Men hvis du bare sitter hjemme er det jo ingen som kan finne deg. Eller er det kanskje det?

Bildet er tatt av Thought Catalog fra Pixabay

Bildet er tatt av Thought Catalog fra Pixabay

Hva er en sosial nettside?

En sosial nettside er laget nettopp for at folk skal kunne finne hverandre. Det finnes slike sosiale nettsider for folk i alle aldre, ikke bare ungdommer.

Og jeg vet at det funker. Gjennom aktivitetsvenner.no har jeg utvekslet erfaringer med andre som er interessert i det samme som meg. Jeg har også truffet noen i virkeligheten og gått på foredrag, stand up og restaurant. Det var veldig hyggelig, og jeg anbefaler deg å teste det ut.

Les også: 7 måter du kan finne nye venner på Facebook

Slik registrerer du deg på en sosial nettside

Nettsidene er bygd opp og organisert på litt forskjellige måter, men de fleste er ganske intuitive.

1) Begynn med litt research

Begynn med å søke etter sosiale nettsider på internett. Du kan for eksempel søke på nettsider venner eller venneportaler

2) Finn en nettside som passer for deg

Les litt om de forskjellige nettsidene du finner. Da er det større sjanse for at du velger en som passer for deg. De kan ha litt forskjellige formål.

3) Registrer deg

Opprett en profil ved å registrere deg med brukernavn og passord. Bruk gjerne bilde av deg selv.

Fortell hvem du er, hva slags mennesker du ønsker å bli kjent med, hvilke aktiviteter du liker og hvor du bor. Ja, ikke adressen din da. Den legger du selvfølgelig ikke ut, men i hvilken by eller del av landet du bor er det greit å opplyse om.

Interesser og aktiviteter er noe av det viktigste å få frem. Hvis du bare ønsker noen å drikke kaffe og prate med, så fortell at det er det du vil. Vil du hoppe i fallskjerm, så fortell det. Ønsker du noen å gå på dansekurs med, da forteller du det.

Alder, kjønn og bosted kan sette noen rammer og begrensninger. Men det er interessene og aktivitetene dine som vil gjøre at du tiltrekker deg de riktige menneskene. Og at du fremstår som en positiv og hyggelig person, selvfølgelig.

Bildet er tatt av Gerd Altmann fra Pixabay

Bildet er tatt av Gerd Altmann fra Pixabay

4) Bli kjent med nettsiden

Som alltid når du er på et nytt sted, gjør deg kjent med omgivelsene. Klikk deg rundt og undersøk hvordan nettsiden er organisert. Du kan også sjekke ut hvordan andre har beskrevet seg selv og hva de søker.

5) Vær aktiv

Søk etter folk som kan være aktuelle å bli nærmere kjent med. Det gjør du ved å sjekke profilen deres. Hva er de ute etter? Hvor bor de? Hva er de interessert i? Ofte er det mulig å søke på interesser, kjønn, alder og bosted.

6) Ta kontakt

Når du finner noen som du synes virker interessante, så skriv en hyggelig melding. Du kan for eksempel skrive noe sånt som at “Jeg har lest profilen din og ser at du også…”.

Sjekk når personen var aktiv sist. Det kan være lurt å velge personer som bruker aktivitetsvenner.no aktivt. Noen er kanskje bare innom en gang i blant. Da kan det ta lang tid før du får svar, hvis du får noe.

Ikke blir lei deg eller motløs hvis du ikke får noen respons med en gang.. Det er ikke alle som er like veloppdragne, men de fleste vil svare hyggelig på henvendelsen din.

Det er vanlig å skrive litt fram og tilbake til hverandre før man ev. avtaler et møte. Men hvis denne chattingen ikke fører til noe, så gå videre. Det er jo ikke brevvenner du vil ha.

7) Det første møtet

Avtal gjerne det første møtet på et offentlig sted. Noen vil hoppe i det og gjøre noe aktivt fra første stund, mens andre ønsker å treffes for en kaffe for å bli litt bedre kjent. Gjør det som føles mest riktig for deg.

Lesetips: Slik kan du få nye venner som voksen

Aktivitetsvenner.no - En sosial nettside for vennskap

Som nevn er aktivitetsvenner.no en nettside jeg har litt erfaring med selv. Og derfor velger jeg å ta utgangspunkt i den, men det finnes mange andre også.

På aktivitetsvenner.no kan du utvide vennekretsen og nettverket ditt der du bor.

Hvis du for eksempel har lyst til å begynne med klatring og ikke har noen å gjøre det med, da kan du søke etter det i aktivitetsvenner.no. Du kan også finne hyggelige folk å trene med, gå i teater med eller snakke om hunder eller akvarellmaling. Det er helt opp til deg.

Bildet er tatt av Karen Arnold fra Pixabay

Bildet er tatt av Karen Arnold fra Pixabay

Noen av de jeg har vært i kontakt med synes det er vanskelig å få kontakt. Men det er også flere som sier de har fått mange nye, gode venner på den måten.

En ting som er sikkert er at du ikke bør sitte musestille og vente på å bli funnet. Du må være litt og aktiv søke etter folk du har lyst til å treffe.

Aktivitetsvenner.no er en gratis tjeneste.

Du skal ikke skamme deg over at du er et menneske.
Og du skal ikke skamme deg over at du er det mennesket du er.
— Karsten Isachsen

På tide med litt trening

Hvis du lager en profil på aktivitetsvenner.no, så kan du øve deg på meg. Hvis du ikke trives der, kan du bare slette profilen din igjen:

Oppgave 1: Se om du finner min profil: kvinne, 60 år, Lørenskog.

Jeg har det samme bildet som her på bloggen og på Facebook, både på Fortell det til Ovanda og Ovandas venneklubb for voksne, så det skulle være lett å finne meg igjen. Meld deg gjerne inn i venneklubben også!

Oppgave 2: Sjekk ut hva jeg har skrevet om meg selv på min profil og hvilke interesser jeg har.

Oppgave 3: Skriv en melding i gjesteboka mi. Skriv “takk for tipset” eller no’, slik at jeg skjønner at du har lest dette innlegget og er på oppdagelsesferd.

Oppgave 4: Send meg en e-post, så skal du få et hyggelig svar tilbake.

Et liv med nye venner og aktiviteter

Du spretter opp lørdag morgen og jumper inn i dusjen. Hår og kropp får en kort overhaling før du strekker hånden ut etter håndkleet. En ny dag venter, og du er utålmodig etter å komme i gang.

Mens du sminker deg og steller håret, ser du at det en tannkremsprut på speilet og at skittentøyskurven er full. - Pytt-pytt, tenker du. I dag har jeg mer spennende ting fore! Huslige sysler får vente til en annen dag.

Denne lørdagen skal ikke brukes til å rydde og vaske. Du skal på oppdagelsesferd med nye venner!

Etter en god frokost kipper du på deg de beste joggeskoene, griper sekken du pakket i går og er ute av døra på et blunk. - Farvel, kjære hjemmet mitt, i dag får du klare deg uten meg!

Med forventningsfulle skritt løper du ned trappene mens du nynner på en Bjørn Eidsvåg-melodi:

verden e vakker
og livet ein gave
og me vil vær våkne te seine kveld!

Sola skinner fra en blå-blå himmel. Verden er vakker, og nå venter den bare på deg!

Bildet er tatt av Pexels fra Pixabay

Bildet er tatt av Pexels fra Pixabay

Lesetips: 9 steder du kan finne nye venner som voksen

At du ikke kan finne nye venner hjemme er en myte

Det er små sjanser for at noen plutselig ringer på døra di og vil ha deg med ut på noe gøy.

Men det stemmer ikke lenger at ingen kan finne deg når du sitter hjemme.

Med dagens teknologi kan du skaffe deg nesten hva som helst mens du sitter i godstolen i din egen stue. Med noen enkle tastetrykk kan du bestille den neste ferien, kjøpe nye sko, bestille mat hjem på døra – og du kan få nye venner.

Det siste forutsetter bare at du gjør deg tilgjengelig for andre, slik at dere kan finne hverandre.

Noe av det som kjennetegner mennesker som søker venner på nettet, er at de har tatt initiativ til å komme ut av ensomheten og kjedsomheten.

De er akkurat som deg og meg. De ønsker nye venner de kan gjøre hyggelige ting sammen med. De ønsker å leve mens de gjør det og oppleve ting mens de kan det.

Tar du sjansen?


Meld deg på Ovandas nyhetsbrev! Da får du tips og råd om hvordan du kan finne nye venner og aktiviteter i 2020 - rett i din e-post - og sammen med noen ord fra meg.

Jeg sender deg også en PDF med litt mer info som du kan skrive ut hvis du vil: Tips til hvordan du kan finne nye venner.

Takk for at du liker og deler! 🌺

Visste du at Fortell det til Ovanda også er på Facebook? Det er veldig hyggelig om du liker og følger siden.

Eller enda bedre: Meld deg inn i Facebook-gruppa Ovandas venneklubb for voksen her. Der får du flere tips og råd om hvordan du kan bruke internett og sosiale medier til å finne nye aktiviteter og venner.

Under menyen (tre streker) øverst til venstre på PC og nederst til venstre på mobil ligger det flere innlegg og venter på deg.

Du kan også følge Fortell det til Ovanda på Bloglovin.

Kilder og andre nettsider

Nettvenner er som andre venner – og noen ganger bedre

Nettvenner er som andre venner – og noen ganger bedre

Du kommer til å angre hvis du ikke rydder hjemme nå

Du kommer til å angre hvis du ikke rydder hjemme nå