Fortell det til Ovanda

Tiden flyr, ikke sant?

Vi kan ha mange opplevelser og aktiviteter som venter på oss,

Det kan fremdeles være mye å undre seg over,

Det er aldri for sent å begynne med noe nytt,

… selv om vi blir eldre.

Her får du alltid svar hvis du forteller.

Bli kjent med Ovanda på mobil

Bli kjent med Ovanda på mobil

Er du god til å navigere når du leser blogg på mobil? Vet du hvor du finner ting og hva symbolene betyr?

En blogg ser ganske annerledes ut på mobil enn PC. Det kan være litt vanskeligere å vite hvor du finner innholdet.

Derfor skal jeg forklare litt om hvordan Ovanda oppfører seg på mobil. Det gjelder nemlig det samme med Ovanda som med alle ande damer. Hun er lettere å forholde seg til når du blir bedre kjent med henne.

Overskrift

Jeg skriver blogg for alle som måtte være interessert. Puktum finale. Alle lesere er velkomne uansett alder, kjønn eller alt mulig annet.

Jeg tenker allikevel at hovedmålgruppen er voksne mennesker som har levd en stund. Det er mulig jeg tar helt feil. Men det kan bety at du kan ha nytte av dette innlegget.Derfor vil jeg bruke dette innlegget til å fortelle litt om hvordan bloggen er bygget opp og hvordan du kan bruke den. I tilfellet du ikke allerede har funnet det ut. Fordi jeg selv bruker iPhone, tar jeg utgangspunkt i denne typen telefon. Jeg hører gjerne fra deg hvis beskrivelsen ikke stemmer med din telefon.

Finner du fram?

Hvis du kommer direkte inn på bloggen via innlegg du har sett på Facebook, kan det være vanskelig å oppdage det andre innholdet.

Skjermen på mobilen er jo mye mindre og smalere enn på en PC. Derfor kommer alle elementene etter hverandre på mobilen. På en PC kommer de ved siden av hverandre. Også dette kan gjøre at noe av innholdet kan være vanskelige å oppdage.

La meg presentere, Ovanda på mobil!

Klikkbare lenker

Hvis du ønsker å gå direkte til bloggen utenom Facebook eller Instagram, finner du den her: fortelldettilovanda.com.

Som du ser er bloggadressen skrevet i rød skrift. Rød skrift eller knapp betyr at det er en klikkbar lenke. Når du klikker på lenken, kommer du til en ny side. Det kan være en ny side her på bloggen eller et annet sted på internett. Mine lenker vil alltid fortelle deg hvor du kommer når du klikker på dem.

Lenken skifter farge når du har trykket på den en gang.

Flere innlegg

Nederst i det venstre hjørnet finner du tre parallelle og horisontale streker. Dette er menyen. Her finner du de ulike kategoriene som inneholder flere innlegg.

Ovanda på mobil.JPG

Leter du etter noe?

Helt til høyre for menyen finner du et symbol som ligner litt på et forstørrelsesglass. Dette er søkefunksjonen.

Søker du på ordet Tinder finner du alle innleggene hvor dette ordet er nevnt.

Sosiale medier

Ser du de tre prikkene midt mellom menyen og søkefunksjonen? Der finner du lenker til Fortell det til Ovanda på Instagram og Facebook.

Menyen, de tre prikkene og søkefunksjonen endrer seg til et kryss når du trykker på dem. Trykk på krysset for å komme tilbake dit du var.

Litt mer om menyen

Når du klikker på menyen, kommer du til innholdsfortegnelsen:

 • Blogg er inngangsporten til selve bloggen der alle innleggene ligger i kronologisk rekkefølge. Klikk på bildet eller overskriften når du finner et innlegg du vil lese.

 • Voksenliv samler alle innleggene som er skrevet under denne kategorien. Det er en ganske vid kategori som kan romme mye. For eksempel temaer som alder, kropp og bolig. Ta en titt så får du se hva jeg mener.

 • Aktiviteter samler alle innlegg som handler om en eller annen aktivitet. Jeg er jo spesielt opptatt hva vi bruker tiden vår til.

 • Snakke litt er den siste kategorien. Her ligger innlegg med en del andre temaer som ikke passer så godt under noen av de andre kategoriene.

 • Tilbakeblikk samler alle innleggene som gjerne handler om barndom og ungdom. Det er jo en kjent sak at vi «eldre» liker å snakke om gamle dager, ikke sant?

Noen få innlegg passer under mer enn én kategori og ligger derfor to steder.

Under disse fire kategoriene finner du også:

 • Kontakt. Her har jeg lagt e-postadressen til Fortell det til Ovanda, ankajo@fortelldettilovanda.com.

  Har du spørsmål til innleggene eller noe annet når det gjelder bloggen? Ønsker du å skrive et gjesteinnlegg? Vil du gi en tilbakemelding som du ikke vil skal ligge synlig på bloggen eller Facebook? Har du forslag til temaer du vil at jeg skal skrive om?

Da kan du sende meg en e-post på denne adressen.

 • Om meg er en side jeg har brukt til å presentere meg selv. Her har jeg også fortalt litt om hva jeg ønsker med Fortell det til Ovanda og hva jeg kan hjelpe deg med.

Du finner også menyen helt nederst på hver bloggside. Her ligger det lenker til de samme sidene jeg har nevnt over: Blogg, Voksenliv, Aktiviteter, Snakke litt, Tilbakeblikk, Kontakt og Om meg.

Etter menyen

Jeg har lagt ut et bilde av meg selv for at du skal kunne se hvem som «snakker» til deg og hvem du eventuelt kommenterer til. Under bildet står det litt om hva bloggen handler om.

Under introduksjonen finner du symbolet for Instagram og Facebook. Dette er lenker som fører deg til Fortell det til Ovanda på henholdsvis Instagram og Facebook. Det bringer oss elegant over til begrepet SoMe, som er forkortelsen for sosiale medier.

Fortell det til Ovanda på sosiale medier

Det er viktig å være der leserne er. Derfor er Fortell det til Ovanda også på Instagram og Facebook. 

Følg gjerne bloggen på det mediet du bruker mest.

Ovanda på mobil.jpg

Gode innlegg bør deles

Rett under hvert innlegg finner du knapper til flere sosiale medier. Disse knappene gjør det mulig å dele innlegg du liker i det mediet du selv ønsker. Deling er ren og skjær lykke for bloggere! ❤️

Sist i denne knapperaden er det en Liker-knapp (hjerte x LIKES) for de som vil vise at de liker innlegget de har lest. Lykke igjen hvis noen bruker den.

Ovanda på mobl.JPG

Her kan du kommentere

Rett under knapperaden står navnet mitt (av en eller annen merkelig grunn). Under navnet finner du skjemaet du kan bruke for å legge igjen kommentarer.

For meg er kanskje dette den viktigste funksjonen på bloggen.

Jeg er ikke nødvendigvis (bare) ute etter ros, men ønsker først og fremst innspill på temaet jeg har skrevet om. Kanskje du ser saken fra en helt annen side? Da hadde det vært fint å høre fra deg. Du vil alltid få svar hvis du kommenterer her.

Vi blar videre

Under kommentarer finner du følgende i nevnte rekkefølge:

 1. Bildet mitt sammen med introduksjonen.

 2. Knapp hvor du kan bestille nye innlegg direkte til din e-post. Det eneste du behøver er å legge igjen e-postadressen din.

 3. Most Recent Post, som er det siste innlegget som er publisert.

 4. Lenke til Fortell det til Ovanda på Instagram sammen med de tre siste bildene jeg har lagt ut der.

 5. Navigasjonspiler til forrige eller neste innlegg.

 6. Lenker til Instagram og Facebook.

 7. Knapp hvor du kan bestille nye innlegg direkte til din e-post.

 8. Menyen igjen.

Da tror jeg vi har vært igjennom det meste. Jeg håper denne beskrivelsen var til hjelp. Som med alt annet; øvelse gjør mester. Og har du spørsmål eller trenger råd og tips, fyr løs!

Takk for at du ville bli bedre kjent med Ovanda. Jeg håper du vil komme snart tilbake.Var denne veiledningen nyttig?

Har du andre tips til hvordan jeg kan gjøre bloggen bedre?

En reise i tiden på Norsk folkemuseum

En reise i tiden på Norsk folkemuseum

Når en far dør - del 2

Når en far dør - del 2