Fortell det til Ovanda

Tiden flyr, ikke sant?

Vi kan ha mange opplevelser og aktiviteter som venter på oss,

Det kan fremdeles være mye å undre seg over,

Det er aldri for sent å begynne med noe nytt,

… selv om vi blir eldre.

Her får du alltid svar hvis du forteller.

Den andre kvinnen hjemme hos meg

Den andre kvinnen hjemme hos meg

Den andre kvinnen.jpg

Om meg - Voksenliv - Humoristen - Aktiviteter - Snakke litt - Tilbakeblikk

Hva tenker du når du hører om “den andre kvinnen”? En skikkelig maneater som prøver å stjele typen din, ikke sant?

Det er noe rart som skjer hjemme hos meg for tiden. Jeg har ingen type. Men allikevel har den andre kvinnen flyttet inn. Jeg føler meg nesten som en fange i eget hjem.

Hva skal jeg gjøre?

Hun er i veien

Jeg ser henne ikke hele tiden. Men hver gang jeg skal speile meg, er hun der. Den andre kvinnen stiller seg rett foran meg i speilet!

Jeg er en ganske blid og forholdsvis slank dame. Men når jeg ser meg i speilet, ser jeg bare den sure geipen og alle bilringene hennes.

Det blir jo helt umulig for meg å få sett hvordan jeg egentlig ser ut!

Har du også en sånn dame hjemme hos deg?

Hun er mye tykkere enn meg

Den andre kvinnen kan ikke ha tatt med seg noe særlig da hun flyttet inn. Hun bruker nemlig mine ting og mine klær!

Hun burde ha tatt med seg sine egne klær. De hadde sikkert passet henne mye bedre. Mine klær er nemlig altfor små til henne. Det må hun da se!

Jeg har tatt sit-ups i alle år for å holde magen flat, men det har tydeligvis ikke hun. Alle klærne mine er for trange til henne og får henne til å se tykk ut.

Det kan da ikke være riktig at jeg skal kjøpe nye klær på grunn av henne?

Den+andre+kvinnen.jpg

Hun tar ikke vare på seg selv

Når jeg skal sminke meg om morgenen, stikker hun ansiket sitt foran mitt i speilet. Jeg ser bare alle rynkene og pigmentflekkene hennes. For ikke å snakke om posene under øynene. Hun holder jo på å skremme vettet av meg!

Jeg har alltid vært opptatt av å ta vare på huden min, men det har tydeligvis ikke hun. Hun er ikke noe pent syn så tidlig på dagen!

Det blir jo helt umulig for meg å få sminket meg når hun gjør sånn. Når jeg ber henne gå vekk, svarer hun med samme mynt. Det er jo så frekt! Det er jo tross alt min leilighet.

Jeg skjønner ikke hva den andre kvinnen gjør her?

Alderdommen er det hittil eneste kjente middel til å leve lenge.
— Charles Augustin Sainte-Beuve

Hun roter

Den andre kvinnen driver og roter i leiligheten min mens jeg er på jobb. Når jeg går om morgenen er det ganske ryddig og ordentlig. Men når jeg kommer hjem ser det ikke ut. Det er oppvask på kjøkkenbenken og i garderoben flyter det med klær.

Det er ganske slitsomt å ha det sånn. Jeg har mer enn nok med å passe meg selv, om jeg ikke skal rydde opp etter henne også.

Den andre kvinnen flytter rundt på ting så jeg ikke finner igjen sakene mine. Jeg er jo veldig ryddig og ordentlig av meg. Liker at alt har sin faste plass. Men nå er det ingenting som ligger der det skal lenger.

Når jeg skal gå om morgenen har hun ofte gjemt nøklene mine. Flere ganger har jeg nesten kommet for sent på jobb.

En gang fant jeg salaten i fryseren! Alle vet jo at salaten skal ligge i grønnsakskuffen i kjøleskapet. En annen gang hadde hun lagt frossenfisken i skapet. Og her om dagen fant jeg en avokado i tursekken min.

Hvem gjør sånn?!

Alderdommen er ikke noe sted for sveklinger.
— Bette Davis

Hun spiser sjokoladen min også!

Den andre kvinnen snoker i skapene mine og spiser opp alle godsakene! Jeg har meget god selvdisiplin når det gjelder søtsaker. Jeg spiser bare litt av gangen. I motsetning til henne tenker jeg nemlig på linjene.

Når jeg en sjelden gang skal ta meg en sjokoladebit til kaffen, er det tomt. Det er bare papiret som ligger igjen. Er det ikke frekt?

Så rund som hun er burde hun ikke spise så mye sjokolade!

Den andre kvinnen.jpg

Hun er urenslig

Jeg liker også å ha det litt rent og pent rundt meg. Men det er blitt helt umulig etter at den andre kvinnen flyttet inn.

Nå er det tannkremsprut på badespeilet og hår i vasken. Det er fingeravtrykk på skapdørene. Og kjøkkenbenken er full av smuler.

Hvorfor gjør hun ikke rent etter seg?

Slem er hun også

Vet du hva det verste er? Den andre kvinnen er slem! Hun benytter sjansen så fort jeg ikke har på meg briller. Hun dytter til meg så jeg slipper ting i gulvet eller går på dørkarmen.

På badet åpner hun skapdørene så jeg stanger hodet i dem. Det er så vondt! Den ene gangen fikk jeg en skikkelig kul.

Den+andre+kvinnen.jpg

Den andre kvinnen slår av lyden på mobilen min. Hvordan kan jeg da høre når noen ringer til meg? Sist jeg snakket med moren min, brøt hun forbindelsen.

Stakkars mamma skjønte ikke noe da det plutselig ble stille i den andre enden. Det er ikke så ofte det skjer, nemlig.

Hun tukler med TV også. Hver gang jeg setter meg ned for å se favorittprogrammet, må jeg sette opp lyden.

Jeg har også en mistanke om at den andre kvinnen vanner blomstene mine. Hun kan umulig ha noe greie på grønne planer, slik som jeg. For rett som det er dør de av for mye vann. Så ergerlig! Det er dyrt å kjøpe nye planter hele tiden.

Etter at den andre kvinnen flyttet inn får jeg ikke sove! Når jeg har lagt meg hvisker hun i øret mitt:

«Du burde ikke sagt det.» «Det burde du ikke gjort.» «Har du husket å …?» «Nå må du skyndte deg å sove, du skal tidlig opp i morgen.»

Jeg kan høre at hun ler ondskapsfullt. Hun skal jo være hjemme og kose seg hele dagen, hun. Det er jo helt umulig for meg å få sove når hun holder på sånn!

Den+andre+kvinnen.jpg

Hadde den andre kvinnen enda gjort noe nytte for seg!

Da kunne hun kanskje blitt boende. Men hun hverken pusse vinduer, tørker støv eller støvsuger. Det rekker jo ikke jeg når jeg skal rydde opp etter henne hele tiden.

Hva skal jeg gjøre med den andre kvinnen?

Vet du hvordan jeg kan bli kvitt henne? Hadde jeg hatt type, kunne jeg kastet ham ut og bedt ham ta henne med seg. Men det har jeg jo ikke.

Nå vet jeg ikke hva jeg skal gjøre!

Et alternativ er at jeg flytter. Men det har jeg ikke lyst til. Jeg trives veldig godt her. Har jo akkurat begynt å bo meg til. Og det er jo så slitsomt og dyrt å flytte. Dessuten kan det jo hende at hun følger med på lasset - akkurat som nissen. Uff!

Hva skal jeg gjøre hvis det er umulig å bli kvitt henne?

Det er jo litt vanskelig å plutselig få den andre kvinnen i huset. Det tar tid å venne seg til en sånn forandring. Spesielt for meg som ikke liker forandringer.

Men siden det ser ut til at hun har kommet for å bli. Kanskje det beste hadde vært å bli venn med henne? Hun kan jo ikke noe for at hun blir eldre og tyter ut på midten, stakkars.

Men da må hun ligge unna sjokoladen min!!

En venn er så å si et annet jeg.
— Marcus Tullius Cicero

Aller helst vil jeg at den andre kvinnen skal flytte! Kan du gi meg noen gode råd?


Nei, du må ikke trene

Nei, du må ikke trene

Slik kan du planlegge for en ny livsstil

Slik kan du planlegge for en ny livsstil